Açıkkapı'dan, eylem yapan işçilere destek

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Elazığ'da bir maden firmasının greve giden işçileri ücretsiz izne çıkarması ve işçilere yönelik firma sahibinin tavırlarına tepki gösterirken, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini, firmanın yaptığı hatadan bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Milletvekili Açıkkapı konuşmasında: “11 gün önce ilimiz Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde çalışan işçi kardeşlerimiz, emekli kardeşlerimiz bir sessiz oturma eylemine başladılar. Çalıştıkları iş yeriyle alakalı iş yerinden bazı beklentileri vardı. Bu beklentilerini aylar öncesinde ilgili firmaya ileten süreç içerisinde “Yaparız, ederiz, taleplerinizi yerine getiririz” diye beklenti içerisine konulan bu kardeşlerimiz nihayetinde bir eyleme başlamış. Bu eylem başladıktan sonra da bizler işçi kardeşlerimizin, emekçi kardeşlerimizin yanlarında olduklarını, ilgili firmanın bu çalışan emekçi kardeşlerimize anlayışla yaklaşmalarını dilediğimizi ifade etmiştik.  Ancak gelinen noktada eylem yapılan bölgeye de giderek kardeşlerimizle olan o buluşmamız sonra ilgili firmanın sahibinin Elazığ’a gelerek bu kardeşlerimizi yanına çağırdığını ve onlarla yaptığı konuşmalarda maalesef üsten bir tavırda, insanlık onurunu hiçe sayan bir tavırda olduğunu bazı görüntülerde gördük ve buna şahit olduk. İlgili firmanın satın aldığı bu bölgede yeraltı zenginliklerimizi ülkemize kazandırırken aynı zamanda bura sayesinde firmalarını büyüttüğünü biliyoruz. Ve o videolarda bölgeyi ve o cevher alanını 5-10 gibi küçümseyerek 38.000 kişi çalıştırdığını ve aslında o 38.000 kişiyi çalıştırırken o 38.000 kişinin kazancını bu bölgeden kazandığını unutmuş olmalı. Evet, ocaklar 49 yıllığına sizin olabilir. Yeraltı zenginliklerini çıkarıyor olabilirsiniz, bu ülkemiz için bir kazançtır. Ancak burada bizim bölgemizde, bizim yöremizde, bizim evlatlarımızla kardeşlerimizle birlikte çalıştığınız o ocakların aslında sadece size ait olmadığını, o bölgede yaşayan her bir kardeşimizin o topraklar üzerinde kazancınıza değil ama o bölgeye sahip olduğunu unutmayın. Kazancınız sizedir ancak kazandığınız topraklarda siz evlatlarımızı küçümseyen bir tavra girerseniz işçilerimizi hakir gören bir davranışla onları karşınıza alıp cevap verme, konuşma, farklı farklı söylemlerle onları sindirmeye kalkarsanız bu size yakışmaz, iş adamına yakışmaz. Orada emekçi kardeşlerimize isterdik ki bir büyük firmaya yakışır şekilde bir babacan insan tavrıyla onları karşınıza alıp onları sabırla dinleseydiniz keşke.” Dedi.

“SİZDEN İKİ MAAŞ İSTEYEN SİYASİLER KİMLER BUNLARI AÇIKLAYINIZ!”

Milletvekili Açıkkapı, Ali Rıza Yıldırım’ın söylemlerini kınadığını belirterek, kendisinden iki maaş isteyen siyasileri de açıklamasını istedi.

Açıkkapı: “Bu da yetmezmiş gibi görüntülerde de ifade ettiğiniz bir kelimeyi aynen size iade ediyoruz, sizi kınıyoruz. Sayın Ali Rıza Yıldırım Bey, bu videoda Elazığ’da siyaset yapan bütün siyasileri parti ayrımı gözetmeksizin kullandığınız bir ifadeyi şiddetle kınıyorum. Burada ifade ettiğiniz siyasiler sizi işe sokmak için geliyorlar, iki maaş da kendilerine istiyorlar gibi ahlaksızca bir söylemde bulunduğunuz için sizi kınıyorum Sayın Ali Rıza Yıldırım Bey. Burada sizden iki maaş isteyen siyasiler kimler ise bunları açıklayınız. Bakın, Elazığ’da siyaset yapan bütün parti mensuplarını töhmet altında bıraktınız. Hukuk yolu açık olacak tabii ki ama Türkiye’de en fazla ihracat yapan kum cevherinin ihracatçısı olarak konuştuğunuz her sözün ne anlama geldiğini çok iyi bilmeniz gerekir. Bunu ancak cahil insanlar konuşur. Şayet burada ifade ettiğiniz gibi sizden nemalanmak isteyen bir siyasi varsa çıkın ve bunu açıklayın. Açıklamazsanız namertsiniz, açıklayamazsanız müfterisiniz. Bu konuda Elazığ’da yaşayan her bir kardeşimizin bu ifadeniz gerçekliğini ispatlamanızı bekliyor. Bu konuda sizi o ifadenizi ispatlamaya davet ediyoruz. Elazığ’da hangi siyasi parti veya hangi siyasi parti mensupları size bir talepte bulunmuş ise çıkın onu ispatlayın. Evet, kıymetli hemşehrilerim, kıymetli emekçi kardeşlerim, kıymetli işçi kardeşlerim, dün olduğu gibi bugün de şunu ifade ediyoruz: Biz hemşehrilerimizin yanındayız, biz emekçi işçilerimizin yanındayız.

Bu bölgede yaşayan Alacakayalı, Palulu, Arıcaklı, Madenli ve diğer ilçelerden buraya gelerek çalışan kim olursa olsun o kardeşlerimizin yanındayız. Ve bundan sonraki süreçte bize ulaşan sıkıntılı durumları da takip edeceğimizden şüpheniz olmasın. Özellikle İliç heyelanın kaymasından sonra yaşadığımız acı tablodan sonra madende heyelan tehlikesinin bulunduğu o alandan sonra bu bölgede yine nehir akarsuları, derelere yönelik pasa dökümlerinin de takip edildiğini ifade etmek isterim. Burada bu bölgede siz çalışırken aynı zamanda doğaya karşı da merhametli olacaksınız. Burada bu derelere dökülen pasalar gerçek ise tabii ki tespit edilmesi gibi bir yükümlülük var. Burada tüm kurum ve kuruluşlarımız mutlaka bu konuyu araştıracaklardır. Ben süreç içerisinde ilgili firmanın dün itibariyle ocakları kapatıp işçilere ücretsiz izin veren firmaya bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum: Yaptığınız iş yanlıştır, yaptığınız iş iş ahlakına uymamaktadır. Hiç kimseyi kapı dışarı edemeyeceğinizi bilmenizi isterim. Türkiye’de hukuk var ve buna herkes saygı duyacak. İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN