Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek'in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

O günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Öztürk yapılan baskını unutmadıklarını,  vatan için can veren başta dedesi olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ediyorum dedi. Öztürk, onları her daim hatırlayacaklarını onları asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını söyledi.

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Öztürk açıklamasında şunları ifade etti:

“9 Eylül 1994 tarihinde köyümüzü yakıp ateşe veren masum insanları hunharca katleden yüreklere ateş düşüren hainleri ve işbirlikçilerini lanetliyorum. Bölgemizde fitne ve huzursuzluk çıkarmaya çalışan hain terör örgütü o günde hedefine ulaşamadı bugünde ulaşamayacak. Çemişgezek halkı bu  oyunlara gelmeyecek kadar cahil insanlar olmadıkları gibi kimseye de piyon olmayacak ve bu oyunlara  gelmeyecektir

Ulukale ve Çemişgezek halkımız , eğitimli, kültürlü, vatanına, bayrağına bağlı birlikte yasamayı bilen toplumdur. Tarih boyunca huzur içinde yasamış bir kilimin desenleri gibidir. Çemişgezek birçok  mezhebe ve medeniyete ev sahipliği yapmış herkesin  yıllarca bir arada huzur içinde yasadığı birbirlerinden kız alıp kız verdiği, et ile kemik misali birbirinden ayrılmayan bir mozaik misali olup, bu özelliği ile tüm bölgeye ve Türkiye ye örnek olmuştur

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Bu birliğimizi her daim koruyacak ve kimsenin oyuncağı olmayacağız. Bu birliktelik ve huzuru korumak adına köyümüzde ve bölgemizde can veren şehitlerimizin kanları hainlerin  üzerlerinde ebedi kalacak ve  elleri her iki cihanda  yakalarında olacaktır dedi.

Köylülerim 5-10 çapulcuya, vatan hainine topraklarını, köylerini  teslim etmediler ve  yurtlarını terk etmediler tüm baskı ve tehditlere rağmen daha fazla topraklarına  köylerine sahip çıkarak, hane sayısını, nüfusunu artırdılar, Tunceli’nin en büyük köyü olarak tarih yazdılar, o günden  bugüne dek mücadele veren tüm köylülerimizi canı gönülden  kutluyor onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.  Bu topraklar için can vermiş tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyor hepsini saygıyla minnetle ve şükranla yad ediyorum.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN