10,5 Milyon Lira hibe destekli 14 projenin sözleşmesi imzalandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğünün 5. Çağrı döneminde kabul ettiği 14 projenin sözleşmesi törenle imzalandı.

10,5 Milyon Lira hibe destekli 14 projenin sözleşmesi imzalandı

Haber: Vedat Yetik

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğünün 5. Çağrı döneminde kabul ettiği 14 projenin sözleşmesi törenle imzalandı. 10,5 Milyon Lira hibe desteği verilen projelerin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Sözleşmesi imzalanan 14 üreticiden 4'ü süt üretim çiftliği, 4'ü besi çiftliği, 6'sı da broyler çiftliği kuracak.

"TKDK, VERİMLİ ÇALIŞAN BİR KURUM"

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kurum çalışanları ve projeleri kabul edilen üreticiler katıldı.

Programda konuşan Vali Kaldırım, TKDK'nın kurulduğu günden buyana çok verimli çalışan bir kurum olduğuna dikkat çekti.

220 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından bugüne kadar üreticilere 220 Milyon Lira hibe desteği verildiğini belirten Vali Kaldırım, "Bu destek miktarı 380 milyonluk yatırıma tekabül ediyor. Gerçekten büyük bir rakam. TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, Türkiye'de destek sağlanan iller arasında hep en önde olmuş, sürekli birinci olmuştur. Çiftçilerimize, üreticilerimize ciddi katkı vermiş bir kurumumuz. Sertaç bey başkanlığında kurum çalışanları gerçekten güzel çalışmalara imza atıyor." dedi.

"DEVLETİMİZ ÜRETİCİNİN YANINDA"

Devletin kurumlar aracılığıyla üreticilere önemli katkılar ve teşvikler verdiğini vurgulayan Vali Kaldırım; "TKDK'nın, Fırat kalkınma Ajansı'nın, KOBGEB'in sağladığı destekler ve teşvikler var. Devletimiz üreticinin daha çok üretmesi için daha katma değerli üretmesi için, ürünlerin markalaşması için gerçekten güzel destekler veriyor. Yeni projelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah Elazığ için, üreticiler için, istihdam için hayırlara vesile olsun diliyorum."şeklinde konuştu.

"ELAZIĞ'I YENİDEN TARIM VE HAYVANCILIĞIN MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Vali Kaldırım, Elazığ'ın bir dönem tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olduğunu hatırlatarak, yeniden bu hedefe ulaşmak için çalışma yürüttüklerini aktardı.

Vali Kaldırım, şu ifadelere yer verdi: "Elazığ tarım ve hayvancılıkta bir dönem merkez olmuş bir il. Üretim noktasında da ihracat noktasında da son derece başarılı olmuş bir il. Biz bunu strateji olarak, vizyon olarak yine merkeze almış durumdayız. Bu hedefimizi yeni kurulacak İhtisas organize besicilik sanayi bölgesi ve benzeri altyapılarla hem de birliklerimizin, çiftçilerimizin, üreticilerimin güzel çalışmalarıyla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcılarla inşallah bu sektörü sadece bölgede değil, Türkiye'de cazibe merkezi haline gelmiş, önde sektörlerden biri haline gelmiş ve en üst düzeye çıkmış bir il haline getirmek için çalışmalarımız var."

SÖZLEŞMESİ İMZALANAN PROJELER İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

5. Çağrı döneminde kabul edilen 14 Projenin Elazığ'a hayırlar getirmesini temenni eden Vali Kaldırım, "Burada üreticilerimizin ortaya koyacağı irade, yapacağı üretim önemli.  TKDK kurumumuz bu tür projelerde önde olmaya ve başarılı olmaya devam edecektir.  Üreticilerimiz de markalaşmaya, cazibe merkezi olmaya, katma değerli üretim yapmaya devam edecektir. Bu projelerimizin ilimize ciddi katkılar vermesini temenni ediyorum." dedi.