144 Gündür Adım Atılmadı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan heyelan sorununa çözüm bulunamadı. Bakır Maden Birlik Platformu Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ilçenin içinde bulunduğu acı tabloyu bir kez daha gündeme getirerek, 'Ne yazıktır ki geçen 144 günlük süre içinde, ilçe menfaati adına hiçbir somut adım atılmamıştır.' dedi.

144 Gündür Adım Atılmadı!

Bakır Maden Birlik Platformu Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, Maden ilçesinde uzun süredir gündemde olan heyelan sorununun 144 gündür çözülemediğini söyledi. Seyrek, yaptığı açıklamada, ilçedeki doğal olmayan heyelan olayının krize dönüştüğünü vurguladı.

Yetkililerin konuyla ilgili suskun kaldığını ve durumun vatandaş nazarında hoş karşılanmadığını ifade eden Seyrek, şunları kaydetti: "26 Nisan' da Elazığ Valiliği'nin "...Maden ilçemizde bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut 232 iş yerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır..." içerikli basın açıklamasının üzerinden tam 144 gün geçti. Yaklaşık olarak geçen 5 aylık süre içinde yaşananlar ve söylenenler kronolojik olarak görsellerde bulunmakta dır.

TBMM Başkanlığı'na verilen araştırma komisyonu önergelerinden, soru önergelerine; yapılan basın açıklamalarından, İlçemize yapılan üst düzey ziyaretlere, Elazığ Valiliği'nde yapılan toplantılardan, halkımızı böl-parçala-yok et anlayışıyla yapılan grupsal toplantılara, halkımızın yöneticileri zorla Maden Belediyesi Düğün Salonuna getirerek yaptırdığı toplantıdan, Maden Köprüsü' nün açılması için yapılan protesto yürüyüşüne kadar birçok gelişme yaşandı bu süreç içinde. Fakat ne yazıktır ki geçen bu 144 günlük süre içinde, İlçe menfaati adına hiçbir somut adım atılmamıştır. 96 yıllık bir devlet tecrübesine sahip ülkemizin, mülki ve idari amirlerinin buna göre davranması gerekirken liyakatsız yöneticiler sonucu Maden'de yaşanan Doğal Olmayan Heyelan olayı krize dönüşmüştür.

Uzun süredir yetkili ve etkili ağızların suskunluğu da halkımız nazarında hoş karşılanmamakta dır. Halkımız maddi manevi, Ülke ve kendi menfaatleri yönünde adım atılmasını istemekte dir. Mevsim şartları itibari ile önümüzde ki günlerde gönderilecek ikinci "5 gün içerisinde meskeninizi boşaltın." yazısı sonucu kolluk kuvvetleri ve halkımız karşı karşıya gelirse bunun sorumluları Liyakatsız Mülki Amirlerimiz olacaktır. Bu yönde adım atamayacağını düşünen yetkililerinde daha fazla bulundukları makamı işgal etmemeleri gerekmektedir.

Platform olarak 24 Ocak 2018' de ki çizgimizde aynen devam ettiğimizi belirtiyor,  29.01.2018' de yayınladığımız "26-27 Ocak 2018 Bakır Maden için Birlik Sempozyumu Sonuç Bildirgesi" nin uygulamaya geçirilmesinin ülkemizin ve ilçemizin menfaatleri yönünde olacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz."