331 adet konutun yıkımına start verildi

Elazığ'ın Karşıyaka Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında 331 adet konutun yıkımına start verildi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ’ın Karşıyaka Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında

ELAZIĞ ZİRAAT ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET ERDEM DEPREM SONRASI ÇİFTÇİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALARDA BULUNDU, BAŞKAN ERDEM YAPTĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ.

İlimizde 24.01.2020 Tarihinde meydana gelen deprem dolayısıyla mağduriyet yaşayan çiftçilerimizden hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Bu elim afet olayında evi,ahırı yıkılan veya yıkılacak olan zarar gören çiftçilerimizede geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

Oda başkanlığımız gerek depremden önce gerekse depremden sonra daha ivedi bir şekilde ilgili mercilerle çiftçilerimizin mağduriyetini giderme hususunda gerekli talepleri iletmiştir.

Son olarak 05.02.2020 tarihinde Elazığ valiliğinde İçişleri, Çevre ve şehircilik, Maliye Bakanlarımızın teşrifleriyle gerçekleştirilen toplantıda gerek sözlü gerek yazılı olarak taleplerimizi maddeler halinde iletmiştir. Taleplerimiz başlıca aşağıda belirttiğimiz gibidir.

2020 BANKALARA OLAN BORÇLARIN ERTELENMESİ VE FAİZLERİN SİLİNMESİ.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BORÇLARIN ERTELENMESİ VE FAİZLERİN SİLİNMESİ

VERGİ BORÇLARIN ERTELENMESİ VE FAİZLERİN SİLİNMESİ.  2019 YILI MAZOT, GÜBRE DESTEKLERİN ÖDEN

.

Elazığ Belediyesi tarafından Toplu Konut İdaresi işbirliğinde merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mevcut 331 konutun yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkımı başlanan konutlarla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında görüşmeler tamamlanıp protokol imzalandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasında devam eden görüşmelerin sonuçlanmasının ardından 6 hektarlık alanda yeni binaların inşa sürecine başlanması için TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

Öteyandan, konutların yıkım sürecinin ise kısa sürede tamamlanmasının planlandığı aktarıldı.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN