5 Cenaze 4 Tabut

Erzincan'nın Kemaliye ilçesinde bir minibüsün Şirzı köprüsünün girişinde Karasu Nehri'ne düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 2'si çocuk 5 kişi memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Erzincan'nın Kemaliye ilçesinde bir minibüsün Şirzı köprüsünün girişinde Karasu Nehri'ne düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 2’si çocuk 5 kişi memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Yakınları tarafından Fırat Üniversitesi Morgunda alınan Mehmet Dil, eşi Gülser Dil (59), kızı Şeyma Kalkan (27) ve torunları Muhammet İlçin (1), Süleyman Kalkan'nın (2) cenazeleri, Mevlana Camisi'ne getirildi.

Kazada hayatını kaybedenler için Mevlana Camiinde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

2 ÇOCUĞUN CENAZESİ AYNI TABUTTA
Kazada yaşamını yitiren 1 yaşındaki Muhammet İlçin ve 2 yaşındaki Süleyman Kalkan'nın cenazeleri aynı tabut içerisinde cenaze alanına getirildi. 4 tabutun yan yana konulduğu cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. 

MEHMET DİL’İN CENAZESİ KAMYONLA GETİRİLDİ
Kazada hayatını kaybeden Mehmet Dil’in cenazesi ticaret yaptığı kamyonla Camiye getirildi. Kamyon kasasından alınan Dil’in cenazesi omuzlara alınarak musalla taşına konuldu.

MÜFTÜ AYDIN: ACINIZ ACIMIZDIR
Törende konuşan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, “Acımız derindir. Cenaze sahiplerinin acısını paylaşıyoruz. Acınız bizim acımızdır. Elazığ’ın acısıdır” diyerek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Selami Aydın tarafından kılınan cenaze namazının ardından cenazeler Asri mezarlığında defnedildi. 
Cenaze törenine, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Gençli ve spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KIBRIS’TAN AİLESİNİ ZİYARETE GELMİŞ
Kazada hayatını kaybeden Mehmet Dil’in komşusu Mehmet Özdemir, yaptığı açıklamada, “İyi insanlardı. Yıllarca komşuluk yaptık. Kimseye zararları yoktu. Faydaları vardı. Daha önce kamyonculuk yaptı. Sonra farklı ticaret işleri yaptı. Emekli olmuştu. Dinleniyordu. Ailesiyle Karadeniz’e tatile gitmişlerdi. Rahmetli olan kızı Kızının eşi Kıbrıs’ta görevli. Orada oturuyorlardı. Misafirliğe gelmiş ailesinin yanına. Babası çocukları ve torunlarını Karadeniz’e geziye götürmüş. 2-3 gün gezmişler. Dönüşte kaza yapmışlar.” diye konuştu.

7 KIZI VARDI
Kazadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Özdemir; “Merhum Mehmet Dil, Doğukent mahallesinde yaşıyordu. Eşi ve kızları ile yaşıyordu. 7 kız çocuğu vardı. Kazada kendisi, eşi, kızı ve iki torunu hayatını kaybetti. Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin.” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN