9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü Düzenlenecek

Yeni nesile Yığınki'yi tanıtma amacıyla düzenlenen Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü, bu yıl 9. kez gerçekleştirilecek. Etkinlik, merhum Gazeteci Mehmet Topal anısına düzenlenecek.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü’nün bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek. Etkinlik, Yığınki’nin geleneksel tatları ve kültürel değerlerini yeni nesillere aktarmak amacıyla her yıl düzenleniyor. Bu yılki etkinlikte, Yığınki’nin meşhur isot ve peynirli ekmeği başta olmak üzere, bölgeye özgü lezzetler tanıtılacak. Ayrıca, etkinlikte şiir müzik dinletileri, halk oyunları gösterileri ve kültürel aktiviteler de yer alacak.

İsot ve Peynirli Ekmek Günü, bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü Aksaray Mahallesi’nde Ali Canpolat’ın Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Saat 14:00’te başlayacak etkinlik, Merhum Gazeteci Mehmet Topal anısına düzenlenerek geçmişe dair anıları canlandıracak ve yeni nesillere Yığınki kültürünü tanıtacak.

Yığınkililer Tertip Komitesi Başkanı Metin Çöteli, ‘’Yapılacak olan İsot ve Peynirli Ekmek gününe tüm Yığınkilileri bekleriz’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN