Açıkkapı: Elazığ'da 1392 firmaya destek sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Sivrice merkezli 24 Ocak 2020 depremlerinden bugüne kadar esnafa yönelik sağlanan kredi destekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla verilen kredi desteklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Açıkkapı, bu kapsamda toplam 1.392 firmaya 3.182 adet KGF kefaletli kredi verildiğini, bu kredilerin toplamda 2.231 milyon TL kredi ve 1.862 milyon TL kefalet tutarında olduğunu açıkladı.

Milletvekili Açıkkapı, "Yaşadığımız deprem felaketinden sonra aziz şehrimiz Elazığ’ın yeniden ayağa kalkması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK kadrolar olarak yoğun bir çaba sarf ettik, etmeye devam ediyoruz. Küresel sıkıntılar ve yaşadığımız türlü felaketlerden kaynaklı durgunluk yaşayan ekonomimizi canlandırmak, esnafımızı güçlendirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi. 

FARKLI ALANLARDA ÇOK SAYIDA DESTEK PAKETİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Açıkkapı, Çek Ödeme Destek Paketi, Ekonomi Değer Kredisi, İşletme Giderleri Destek Paketi, Yatırım ve Proje Finansmanı Destek Paketi, Deprem İşletme ve Yatırım Giderleri Destek Paketleri gibi paketlerin yanı sıra;  Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Destek Paketi, Kadın Girişimci Destek Paketi, EYT Destek Paketi, İhracat Destek Paketi, İlave İstihdam Destek Paketi, TOBB Nefes Kredisi Destek Paketleri, Turizm Destek Paketi, TurWIB Programı Destek Paketi, Yapım İşleri Destek Paketi ve Yatırım Destek Paketi gibi çeşitli paketlerle esnafa destek olunduğunu söyledi.

Açıkkapı, "Esnafımızın finansal yükünü hafifletmek adına hayata geçirilen bu desteklerle yetinmedik, yetinmeyeceğiz.  Esnafımıza yönelik yeni kredi olanakları ve mevcut kredilerin faizlerinin indirilmesi hususunda da girişimlerimiz, çalışmalarımız devam ediyor," dedi ve “ Esnafımızın her daim yanındayız ve onların ekonomik olarak güçlenmesi için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.

Açıkkapı, son zamanlarda artan kredi faizlerinden dolayı esnaftan gelen talep ve önerileri dikkatle takip ettiklerini, ilgililere esnaf ve sanatkar odalarından gelen tüm taleplerin iletildiğini ve konunun takipçisi olacaklarını vurgularken, "Geçtiğimiz gün AK Parti İl Başkanlığımızda Oda başkanlarımızla oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Değerli başkanlarımıza samimiyetle ilettikleri talep ve öneriler için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN