AFAD Müdürü Giyik açıkladı! Elazığ'daki konutların yüzde kaçı tamamlandı? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Elazığ'da, toplu konut idaresi başkanlığınca temeli atılan konutların bir kısmı tamamlandı bir kısmında da çalışmalar sürüyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Elazığ’da deprem konutları yükselirken bazı konutlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Konutlarına yerleşen hak sahipleri Allah devletimizden razı olsun evlerimizi bizlere kısa sürede teslim etti” dediler. AFAD İl Müdürü Cafer Giyik yapımı tamamlanan ve devam eden konutlarla ilgili bilgi vererek, 5 yılda tamamlanması gereken konutların 1 yılda yüzde 65’ini tamamladık” dedi. 

AFAD İL MÜDÜRÜ GİYİK: 1 YILDA KONUTLARIN %65’İNİ TAMAMLADIK

AFAD İl Müdürü Cafer GİYİK, “Elazığ ilimiz maalesef 6 Şubat Maraş depremlerinden etkilenen illerimizden birisi oldu. Bizimde burada 14 bin civarında hak sahibimiz var. Tabi yıkılan bina sayımız çok daha fazla. Bizim afet kanununa göre hak sahipliği niteliğini kazanan hak sahiplerimiz 13 bin 579. Biz bunların 2 bin 600’ünün konutlarını teslim ettik. Daha bir yılı dolmadan büyük bir hızla çok büyük bir çalışma yapılıyor. 5 bin konutumuzun da inşaatı devam ediyor farklı bölgelerde. Bunlar bitmiş konutlarımız. Bir o kadarda konutumuz devam ediyor. Yani şuan yüzde 65 seviyesinde konutlarımızın inşaat ve teslimiyle alakalı bir ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz. Geri kalanını da yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Tabi Elazığ’ın farklı bir özelliği var ilimizin diğer illerden farklı olarak birde 2020 depremini yaşadık. Orda da çok daha büyük bir müdahale iyileştirme faaliyeti operasyonu yapıldı. Orda da 24 bin civarındaki hak sahiplerimizin 23 bininin konutu teslim edildi. Orda da çok az sayıda kalan konutumuz var kırsalda. Onlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN