Ali Rıza Septioğlu anıldı

Türk siyasi tarihine damgasını vuran Elazığlı efsane siyasetçi Ali Rıza Septioğlu, vefatının 18. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'ın önemli siyasi şahsiyetlerinden olan, 5 dönem milletvekilliği, Bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapan rahmetli Ali Rıza Septioğlu için vefatının 18. yıldönümünde anma programı düzenlendi. Merhum Septioğlu, Palu ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı.

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma programına Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, dernek yönetim kurulu üyeleri, Erimli Beldesi eski belediye başkanı İbrahim Yıldız, Palu Müftüsü Ahmet Bulut, AK Parti Palu İlçe Başkanı Hasbi Erginöz, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkever ve vatandaşlar katıldı.

"ALİ RIZA SEPTİOĞLU SİYASETİN DUAYENİ, MÜMTAZ BİR ŞAHSİYETTİR"

Anma programı merhum Ali Rıza Septioğlu'nun ruhuna okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, "Ali Rıza efendi halka hizmet Hakka hizmet düsturuyla siyaset yapıldığı yıllarca kişiyi iş, aş, ekmek sahibi yapmış yalnızca Palu'ya ve Elazığ'a değil, Türkiye'ye önemli hizmetler yapmış, gönül dostu, halk adamı, siyasetin duayeni, mümtaz bir şahsiyettir. Rahmetli halkını seviyordu. Onların dertleriyle, sevinçleriyle hemhal olmayı prensip edinmişti. Merhum Ali Rıza Septioğlu beyi  uzun süre siyasetin içerisinde tutan bu insan sevgisidir. Siyaset zor bir iştir. Siyasetçi kolay yetişmez. Siyasetçi okuldan çok şartların içinde yetişen kişidir. Siyaset engebeli bir yokuştur. Rahmetli Ali Rıza Septioğlu bu engebeli yokuşu halkının desteğini alarak tırmanabilmiş ender siyasetçilerimizden biridir. Ali Rıza efendi ömrünün sonuna kadar bıkmadan, usanmadan devletle millet arasındaki köprü görevini en iyi şekilde yapmıştır. Demokrasinin güzel bir örneğidir. Doğru ile yanlışı ayırt etme konusunda kendi sağduyusu ve deneyimleriyle doğru kararlar veren bir kişilikti. 'Buzağı ile çift sürülmez', 'Herkesin yorulduğu yerde han yapılmaz', 'Bir arap içir Arabistan yakılmaz', 'Devlet olmadan olmaz' gibi nice veciz sözlerin sahibi rahmetli Septioğlu, ömrünün sonuna kadar hemşehrilerinin ve memleketinin dertleriyle iç içe yaşayan, siyasi hayatı boyunca gücünü sevgiden ve samimiyetten alan, kendi duruşunu koruyabilen ender siyasetçilerden biridir. 2 dönem Palu belediye başkanlığı, 5 dönem milletvekilliği, Devlet bakanlığı, TBMM Başkanlığı gibi hizmetlerde bulunan değerli büyüğümüzü rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz" dedi.

"MERHUM SEPTİOĞLU ANLATMAKLA BİTİRİLEMEZ"
Anma programında konuşan Erimli Beldesi eski belediye başkanı İbrahim Yıldız, merhum Ali Rıza Septioğlu'nun tevazu sahibi, hoşgörülü, samimi ve dürüst bir insan olduğunu söyledi.

Septioğlu'nun Palu için önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Yıldız, Merhum ali Rıza Septioğlu anlatma bitirilemez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Palu ilçe Müftüsü Ahmet Bulut, Merhum Ali Rıza Septioğlu için dua okudu.

Bulut, duanın ardından yaptığı açıklamada, "Ali Septi Hazretlerinin bu manevi iklimiyle adeta bölgeyi baharlaştıran insanların hayatına, gönül dünyasına dokunan böyle zatı muhterem ve onun soyundan gelen değerli insanları burada yad etmek için bu programı tertip edenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"BÖYLE BABAYİĞİTLERE İHTİYAÇ VAR"
Palulu vatandaş Mehmet Sait Saylan, merhum Ali Rıza Septioğlu'nu su ifadelerle anlattı: "Büyük şahsiyeti unutmayıp da buraya kadar gelenlere teşekkür ediyorum. Ahde vefadır bu. Ali Rıza efendi bir ekoldü. Sıradan bir milletvekili değildi. Şimdi sağolsunlar milletvekillerimiz de vardır; Bu memlekete bir taş koyana teşekkür ederiz. Fakat Ali Rıza efendi bu küçük şehre iki fabrika getirmek için çalıştı. Bir fabrikayı getirdi, ikincisini de temelini atmak üzereydi hükümet yıkıldı, olmadı. Bütün milletvekili arkadaşlarımızdan da böyle bir ekolün peşinden gitmelerini istiyorum. Yeter ki memlekete bir şeyler yapalım. Bu sülale büyük bir sülaledir. Fakat dağınık haldedirler. Bir araya gelmelerini de istiyorum. Böyle babayiğitler çıksın. Palu'ya sahip çıkmak için böyle babayiğitlere ihtiyaç vardır. "

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN