15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında program düzenlendi. 

HABER: VEDAT YETİK

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında program düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program mehteran takımı konseri ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz gecesi şehit olan Elazığlı asker, polis ve sivil vatandaşların isimleri anıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasının izlendiği programda, bu yıl ilk kez düzenlenen sancak koşusunda sporcular tarafından taşınan Türk Bayrağı Elazığ Valisi Erkaya Yırık'a teslim edildi.

VALİ YIRIK: HANGİ VİCDAN, 7 YAŞINDAKİ KIZIMIZA BABASININ NEDEN ŞEHİT OLDUĞUNU NASIL ANLATABİLİR
Programda konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 15 Temmuz'un bir diriliş günü olduğunu vurgulayarak, "15 Temmuz bu millete kalkışanlara, vatanını almak isteyenlere, tüm haklarını gasp etmek isteyenlere dur demenin günüdür. 15 Temmuz, himmet diyenlerin zimmet yaptığı, kurban toplayın diyenlerin 251 şehidi kurban ettiğinin acı bir şekilde anlaşıldığı gündür. 15 Temmuz merhamet, vicdan diyenlerin merhametten, vicdan uzak seri bir katil, bir cami olduğunun acı bir şekilde anlaşıldığı gündür. Bu millette ezan aşkı, vatan aşkı olduğu sürece asla bu vatanı çignetmeyecek, 15 Temmuz'un olduğu akşam Cumhurbaşkanımızın ulusa seslenişi ile bu millet 81 vilayette sokaklara çıkmış, bayrağına, vatanına, ezanına ve dinine sahip çıkmıştır. Elazığ ilimizde de insanlarımız o akşam sokakları doldurmuş, dosta düşmana karşı asla bu değerlerinden vazgeçmeyeceğini haykırmıştır. Bugün şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek onları yad ettik. Şehitlerimizin ailelerini ziyaret ederek onların gönüllerini aldık, yavrularını sevdik. Hangi vicdan, hangi vicdan sahibi, 7 yaşındaki bir kızımıza babasının neden melek olduğunu, neden cennetlik olduğunu, neden şehit olduğunu nasıl anlatabilir. Rabbimiz bir daha 15 Temmuzlar göstermesin. Bu millete kalkışanlar, devleti ve milleti yok edeceğini zannedenler, içten ve dıştan, alttan ve üstten her türlü mihraklar 15 Temmuz'daki gibi aynı hüsrana yine uğrayacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz'da hayatlarını kaybetmiş başta Elazığlı 9 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum." şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: "TARİHİN EN BÜYÜK İHANETLERİNDEN BİRİ, BU MİLLETİN CESARETİYLE DEMOKRASİ ZAFERİNE DÖNÜŞTÜ"
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaptığı konuşmada, asırlar boyu hiçbir boyunduruk altına girmeyen Türk Milletinin, 15 Temmuz gecesi bu toprakların yegane sahibinin kendisi olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi.
Türk Milletinin o karanlık gecede meydanlara inerek ülkesine, bayrağına ve geleceğine sahip çıktığını ifade eden Şerifoğulları, "15 Temmuz akşamı ülkemiz ve milletimiz tarihin ağır ihanetine uğradı. O gece içimizdeki hainler askerlerimizin hüviyetine bürünerek düşmanın en tehlikelisi olarak karşımıza çıktı. Milletin rızkıyla alınan silahlar gözü dönmüş hain ve zalimlerce milletin bağrına çevrildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla semaya yükselen salalar huzurunda Türk Milleti ecdadının ruhuyla meydanlara inerek ülkesine, bayrağına ve geleceğine sahip çıktı. Karanlıkların en zifirisinin yaşandığı gecede yüreği imanla çarpan, süngüsü iman olan millet, tek yürek olup şaha kalktı. O gece milletimiz gökten yağan bombalara, namlusunu mazlumlara yönelten tanklara ve silahlara karşı göğüslerini siper ederek hainleri başarısızlığa uğrattı. O gece aziz vatanın dört bir yanında milletimiz zalimlere karşı dimdik kıyamda durdu. Asırlar boyu hiçbir boyunduruk altına girmeyen milletimiz canı pahasına bu toprakların yegane sahibinin kendisi olduğunu tüm dünyaya ilan etti. Tarihin en büyük ihanetlerinden biri, bu milletin cesaretiyle, demokrasi zaferine dönüştü. Göğsündeki imanla hainlerin üzerine yürüyerek şehadete koşan 251 vatan sevdalısı, bu aziz ve kutlu dava uğruna şehadet şerbeti içti. Aziz şehitlerimiz, bin yıllar geçse de bu millet şehit ve gazi atalarımıza minnettar olduğu gibi sizlere de minnettar kalacaktır." ifadelerini kullandı.

REKTÖR DEMİRDAĞ: "BİZİM DE ALMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR"
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve Türk halkının o iradenin arkasındaki duruşuyla meydanları doldurdu. Bu terör mensuplarına verilmesi gereken dersleri vermiş oldu. Bir daha bu tür şeylerin yaşanmaması için mutlaka her Türk evladının çok düşünmesi gerekir. Bizim de almamız gereken dersler vardır. Daha çok demokrasi, daha çok hürriyet isteyeceğiz. Bunun için daha çok çalışacağız, üreteceğiz, okuyacağız ve daha çok nitelikli insan yetiştireceğiz" dedi.

ETSO BAŞKANI ARSLAN: "İÇİMİZDEKİ VATAN SEVGİSİ İLELEBET MUZAFFER KALACAKTIR"
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise programda yaptığı konuşmada, "Rabbim bu yüce millete 4 bin yıllık geçmişi boyunca bir çok badireler yaşattı. Bu badirelerin her biri ayrı ayrı kutsaldı. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi. Bu aziz millet, bu kutlu davanın yılmaz bekçisi, savunucusu olduğu sürece bizlere kast eden güçler geçmişte olduğu gibi gelecekte de olacaktır. Ama içimizdeki iman içimizdeki bayrak, vatan sevgisi her zaman ilelebet güçlü kalarak muzaffer kalacaktır" şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: "BU MİLLET MİLLİ İRADEYE, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR"
AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze programda yaptığı konuşmada, Türk Milleti'nin 15 Temmuz'da milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını belirterek, "Bu aziz millet tarihe bir kez daha 'bu topraklar çiğnenmez, bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez' mesajını altın harflerle tarihe yazmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresi olmuştur. Bugün ülkemiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, daha dirençli ve daha kararlıdır. O gece Elazığ olarak demokrasimize, milli irademize ve milletimize sahip çıktık. Elazığ bir kez daha tarih yazmış, 'millet eğilmez, Türkiye eğilmez' sözünü yüreklere nakşetmiştir. Şehir olarak Cumhurbaşkanımız, baş komutanımıza aziz şehrin evlatları olarak sahip çıkmanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

MHP İL BAŞKANI IŞIKVER: "15 TEMMUZ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ ŞANLI BİR DESTANDIR"
Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver de konuşmasında şunları kaydetti: "Türk milletinin şerefini, izzetini, namızını korumak için toprağın bağrına düşen 251 şehidimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz devletin içerisine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına karşı kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok saymak isteyen Fetöcü hainlere karşı yüce milletimizin sarsılmaz azmi ve yüksek iradesi ve kahramanlığıyla kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir destandır. Bu darbe girişiminde milletimiz Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha dosta düşmana göstermiştir."

İYİ PARTİ İL BAŞKANI SERTTAŞ: "ELAZIĞ DEMOKRASİNİN BEŞİĞİDİR, KALESİDİR"
İYİ Parti Elazığ İl başkanı Yılmaz Serttaş ise konuşmasında şunları söyledi: "15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için dışarıdan tezgahlanmış emperyalist güçlerin bir oyunu idi. Ama bizim kabahatimiz yok mu idi. Bu kadroları, bu cemaatin kirli kadrolarını devlet müesseselerine yerleştirmekte bizim de günahımız az değildir. Bunlara fırsat verilmemelidir. Elazığlılar yiğit insanlardır. 9 şehidi sadece 15 Temmuz'da vermiştir. Çanakkale'de sadece Ağın ilçemizde 250 şehidi vardır. Bu vilayetin şehit sayısı saymakla bitmez. Devlete hep vermiştir. Devletin yanında olmuştur. Bir deprem geçirdik, devletin de yanımızda olmasını beklerdik. Teşekkür ederiz o konuda, protokolü gerçekleştirdiler ama, 7269 sayılı afetler kanunu bir türlü uygulamadan geçtiler. Elazığlılar çok şeye layıktır. Elazığ, demokrasinin kalesidir, beşiğidir. Elazığ üzerinde çok büyük oyunlar oynanmıştır. Hala oynanmaktadır. Abdullah Öcalan Elazığ'ı düşürmek için özel talimat vermiştir. Fakat gücü yetmemiştir. FETÖ'nün gücü hiç yetmeyecektir. Darbelerden çok çekmiştir bu millet. Bıkmıştır bu millet darbelerden."

BBP İL BAŞKANI AKTAĞLI: " HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Emrah Aktağlı da yaptığı konuşmada, "15 Temmuz tarihin çeşitli dönemlerinde ve yaşadığımız coğrafyada örneklerine sıklıkla rastlayabileceğimiz küresel emperyalizmin, yaşadığımız toprakların milletimize ait değerlerini yağmalamak için piyonları aracılığıyla yaptığı ve yine milletimiz tarafından bertaraf edilen operasyonlardan biridir. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi 'namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmayız' düsturu ile her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.
Konuşmaların ardından programda kahramanlık türküleri seslendirildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR