AHDE Vefa Derneği'nde yapay zeka konuşuldu

Ahde Vefa Derneği Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer'in konuşmacı olarak katıldığı sohbet programı düzenledi. Programın konusu 'Yapay Zekâ' oldu.

Ahde Vefa Derneği Periyodik olarak düzenlediği sohbet programlarına devam ediyor. 'Yapay Zek, Gerçek Zeknın Yerini Alabilir mi?' konulu sohbet programının konuşmacılığını Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer üstlenirken, programa dinleyici olarak Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ahde Vefa Derneği Başkanı Burhanettin Özdoğan, geleneksel hale getirdikleri sohbet programlarına olan ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek davetlerini kırmadığından dolayı Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer'e teşekkür etti.

ÖZDOĞAN: 'PROGRAMA GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ'

Ahde Vefa Derneği Başkanı Özdoğan: 'Ahde vefa derneğimizin geleneksek hale getirerek organize ettiği sohbet toplantımızdan birisi ile daha beraber olmaktan mutluyuz. Sohbet toplantımızın konusu yapay zek gerçek zeknın yerini alabilir mi?

Yapay zeknın insan zeksını taklit eden bir bilgisayar sistemi olduğunu biliyoruz. Ancak gerçek zeknın yerini alır mı? İşte onu bize değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer anlatacaktır. Sayın Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer hocamıza teşekkür ederek sözü kendisine veriyorum.' Dedi.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer, yapay zeknın günümüzdeki işlevselliğine ve insan zeksına olan yakınlığına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer: 'Yapay zek 1947 den beri var aslında, son 2 yıldır baş döndürücü bir şekilde hızlanmaya başladı ben artık takip ederken zorlanıyorum. Eskiden hangi yapay zek yöntemi çıksaydı 2 ay sonra benzerini kendi problemlerimizde uyguluyorduk. Şimdi takip ederken bile zorlanıyoruz. Ülkemizin de artık bu konuda kendi donanımlarını üretmesi gerekiyor. Yazılımda fena değiliz birçok yazılımı ülkemizdeki mühendisler, akademisyenler gayet iyi bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Ama ülkemiz hala donanım teknolojisini kendinin geliştirmesi konusunda biraz geriden geliyor.' İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme