Arslan: Şehrin umuda ihtiyacı var

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'daki mutsuzluk kısır döngüsünün zarar verici boyuta ulaştığını belirterek, 'Bu şehrin umuda ihtiyacı var. Pozitifizme ihtiyacı var. Bunu yapmazsak, yaptıklarımız boşa, havaya gidecek. Bu böyle olmaz. Hayat böyle sürmez.' dedi. 

Haber: Vedat Yetik
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2019 yılı değerlendirme ve 2020 yılı beklentileri toplantısı yapıldı.
Toplantıya Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Elazığ Basın Ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'da ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ÜMİTSİZLİK"
Elazığ'ın en büyük sıkıntısının ümitsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Asilhan Arslan, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz günden beri gündelik sorunların takibi, özellikle esnafımızın yürüyen işlerinde olan sıkıntıları, varsa çözümleri takip etmek, ilgili kurumlarla çözüm üretmek ana hedefimizdi. Bunu belirli bir şekliyle yapıyoruz. Ama geleceğe bakmak ana hedefimiz. Şehrin geleceğini kurgulamak ana hedefimiz. Ancak mevcut yapı zaten bizi ekonomik olarak mutlu etmiyor. Şehrimizde bir ekonomik potansiyel, bir işleyiş, bir ticari hacim var. Üretim alanları, tarım alanları, hizmet alanları var. Ama baktığımızda bunun içindeki aksaklıklar, eksiklikler mutsuzluğa sebep oluyor. Ama öyle bir noktaya geldik ki geldiğimiz noktada sanki 'mutsuzluk mu aşılıyoruz.' Bu mutsuzluk kısır döngüsü, şehre bırakın çıkış yolu bulmayı, zarar mı vermeye başladı' noktasında kafamızda soru işaretleri var." dedi.

"HANGİ POZİSYONA DÜŞERSEK DÜŞELİM UMUTLU OLALIM"
Elazığ'ın ekonomide ve sosyal yaşamda daha ileri seviyelere gidebilmesi için umutlu olması ve gerekli adımları atması gerektiğini söyleyen Arslan, ""Biz sorun olan kısımları arka planda çözmeye çalışıyorum. Onları dile getirmemeye çalışıyoruz. Bunları çözelim. Bunlar bizim asli görevimiz. Ama şehre umut pompalayalım. Bu şehrin umuda ihtiyacı var. Pozitifizme ihtiyacı var. Bunu yapmazsak, yaptıklarımız boşa, havaya gidecek. Bu böyle olmaz. Hayat böyle sürmez. Dinimiz de bunu emrediyor, sürekli umut var olalım. Hangi pozisyona düşersek düşelim umut var olalım. Ama umutvar olabilmemiz için sebeplerimizin olması lazım. Eğer sebepleri teşkil edebiliyorsanız. Umudun sebebi olma noktasında mücadele ediyorsak umutvarlığımız da söz de kalmaz. Mutlu olmamız için eksiklerimizi gidermemiz lazım. Yeni hamlelere, yeni kurgulara ihtiyacımız var. Biz de bunun gereklerini yapalım. Ticaret bir risk .Yeni sayfalar açacaksak, geleceğe umut aşılayacaksak, işsizliğe son vermek istiyorsak, şehrin gelir seviyesini arttırmak istiyorsak, şehrimizin yaşanabilirlikte daha üst sıralara gitmesini istiyorsak bunu yapmak zorundayız" ifadelerine yer verdi.

"KALKINMA TABANDAN BAŞLAYACAK"
Elazığ'ın eksikliklerini ve güçlü yönlerini tespit ettiklerini, yapılan hataları belirlediklerini aktaran Başkan Arslan, "Nerelerde hata yapıyoruz, nerelerde aksıyoruz. Güçlü yönlerimiz neler? Bu güçlü yönlerden nasıl katma değer elde ederiz. Genel kurgumuz budur. Bunun içinde her türlü alan var. kırsal kalkınmaya çok önem veriyoruz. Diyoruz ki kalkınma tabandan başlayacak. Hanebaşı gelir, dar gelirli ailelerin öncelikle artmasıyla yükselecek. Bunun da çalışmalarını uzun zamandır yapıyoruz." dedi.

"TEKNİK ÇALIŞMAYA FAZLA ZAMAN AYIRDIK"
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına yönelik de yanıt veren Başkan Arslan, "Bazen eleştirildik. Ticaret ve Sanayi Odası ne yapıyor? Çok büyük hedeflerle geldi diye eleştiriler alıyoruz. İnanın bir saniye boş durmadık. Ama kurgunuz büyük ise, eğer planlamaya önem veriyorsanız, hata yapmak istemiyorsanız, teknik çalışmaya çok zaman ayırmak zorundasınız. Biz de teknik çalışmaya biraz fazla zaman ayırdık. Ocak ayında bu çalışmalarımızın her birini kamuoyu ile paylaşacağız. hangi alanlarda neleri düşünüyoruz, neleri kurguluyoruz, bunları paylaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardında Başkan Asilhan Arslan, 8 aylık çalışma döneminde hayata geçirdikleri projeleri ve çalışmaları anlattı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR