Avcıl: 'Kentsel Dönüşüm Seferberliği Başlatılmalı'

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Avcıl, Elazığ'da değişimi ve dönüşümü sağlamayla ilgili Elazığ'da önemli işlere imza atacaklarını belirterek, 6 aylık süreçte kentsel dönüşümle ilgili planlama çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

YEREL YÖNETİMLER YETERSİZ ….

Avcıl, açıklamasında, “Hayal ettiklerimizi planlama anlamında bitirmemiz gerekiyor. Elâzığ'ımızı betondan kurtaracağız, yeşil alanı bol, sosyal tesisi bol bir il haline getireceğiz. Yerel yönetimler vatandaş ile sağlıklı bir diyalog ve vatandaşların düşüncesini almakta yetersiz kalıyor. Tatmin olmayan vatandaşın da bu dönüşüme direnmesi de sonuç almamızı engelliyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan geri dönüşüm alıp planlama yapılmasının daha doğru olduğuna inandığını belirten Avcıl, "Merkezi yönetim yerel yönetimlere daha fazla fon ayırmalı ve destek vermeli” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ELAZIĞ İÇİN ELZEM BİR KONUDUR…

Kentsel dönüşümün bölgenin sorunlarının çözülmesinde ekonomik, mekânsal ve toplumsal koşulları dikkate alan kapsamlı bir eylem planlama süreci olduğunu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen Avcıl, “Kentsel dönüşüm ülkemizin en önemli konusu .Elazığ yapıların yüzde 80'inin çürük olduğunu düşünürsek, bina yaşı ortalamasının da 25 yıl ve üzeri olduğu gerçeği ile kentsel dönüşüm, Elâzığ içinde en elzem konudur” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR