Bakan Soylu Elazığ'a geldi

İçisleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gedi.

İçisleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gedi. Özel uçakla havalimanına inen Bakan Soylu, havalimani kavşağındaki camide Cuma namazı kıldı.
Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra depremden etkilenen Gözeli köyü Uşarlar mezrasını ziyaret etti. Bakan Soylu burada 88 yaşındaki Ahmet Kaplankaya'nın evini ziyeret etti. Aileye Geçmiş olsun temennilerini belirten Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada,
“4,9 büyüklüğünde 7.2 km derinliğinde değerlendirilen bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 5 evde hasar söz konusu. Nisanda da yine Sivrice merkez üstünde 5.2'lik bir deprem meydana gelmişti. Orada da 565 hasarlı konut vardı. Onlarla ilgili hak sahipliği çalışmaları da o tarihten bu tarihe yapıldı. Kanuni bir takım gerekler vardı. Onlar da sağlandı ve tamamlandı. Hem Bu depremle ilgili bir tespit yapmak hem de Nisan'da ki depremde ve ondan sonraki süreçteki neler yaptığımızı değerlendirmek için buradayız. Buradan kamuoyuna bir değerlendirmeyi daha vatandaşımıza bir bilgi daha vereceğiz. Depremler oluyor tüm kurumlar gerekli tüm çalışmaları yapıyorlar deprem hasarına uğrayan evlerle ilgili hem Valiliklerimizin Hem de AFAD müdürlüğümüzün boşaltma konusunda net talep ve istekleri var. Bir deprem oluyor, depremde binalar hasar görüyor, burada biz hak sahipliği oluşturuyoruz ve biz kiralar dahil bütün maliyeti kendi üzerimize yüklenebilme kabiliyetine sahibiz ama vatandaşımız bu konuda burada biraz daha durayım, evin çok hasarlı desek de kalayım anlayışı içerisinde oluyor. Allah muhafaza buradan çıkaracağımız ders var. Bu deprem eğer 4.9 değil de 5.5 civarında olsa vatandaşlarımız bu binada oturmaya devam etseler biz bunun sorumluluğu altından kalkamayız, biz bu bedeli ödeyemeyiz. Bunun ne zaman olacağı belli değil, burası deprem hattı. Bundan yaklaşık 80 yıl önce Erzincan'da 7.9 şiddetinde bir deprem oldu. Yine bundan 100 yıl önce Elazığ'da 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Bizim görevimiz bu depremlere yönelik tedbir almaktır. Bunu da ancak iş birliği ile gerçekleştirebiliriz. Yapılması gereken iş olduktan sonra eyvah ne yapacağız değil, mesele başımıza gelmeden önce gerekli tedbirleri alabilmektir. Bu konuda bütün kurumlarımız bütün gayretleriyle çalışıyor." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR