Bankalar böyle önlem aldı

Elazığ'da bazı bankalar koronavirüs önlemi kapsamında müşterilerini tek tek içeri alarak işlem yapmaya başladı. 

Elazığ'da bazı bankalar koronavirüs önlemi kapsamında müşterilerini tek tek içeri alarak işlem yapmaya başladı.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle bazı ülkeler olağanüstü hal ilan ederken, birçok ülkede de önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının arttığını açıkladı.
Türkiye'de koronavirüs vakasının 47 olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, " Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım. Tespit edilen her vaka toplum için risk olmaktan çıkmıştır. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir. Salgınlarda olaylar panikle kontrolden çıkar. Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedbirleri Sıkı tutalım. Virüsle temas ihtimalini sıfırlayalım." ifadelerine yer verdi.

TEDBİRLER ARTTIRILDI
Öte yandan ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da tedbirler arttırıldı. Bu kapsamda kurum ve kuruluşların yanısıra özel kuruluşlar da önlemlerini aldı. Bu kapsamda bazı bankalar müşterilerini tek tek içeri alarak işlem yapmaya başladı. Uygulanan bu yöntem sonucunda banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Ancak, kuyrukta bekleyen vatandaşların sırasını kaybetmemek için çok yakın mesafede oldukları gözlendi. Bazı vatandaşlar, bu durumun çok sakıncalı olduğunu belirterek kişiler arasındaki mesafenin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme