Başkan Şerifoğulları'ndan önemli açıklamalar

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, orta hasarlı binaların tespiti için yeni bir çalışma yapılacağını söyledi. Şerifoğulları ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamı dışında kalan ağır hasarlı binalar için 'riskli yapı belgesi' alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber: Vedat Yetik

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Orta hasarlı binaların durumuna ilişkin değerlendirmeler yapan Başkan Şerifoğulları, "Şuanda Üniversitenin, belediyemizin, Çevre Şehircilik Bakanlığının yetkilileri tarafından oluşturulacak komisyon sonrasında orta hasarlı binaların yeniden tespiti noktasında bir çalışma başlatılacak. Çalışmalar neticesinde bir binanın güçlendirilmesi eğer rantabl değilse o bina ağır hasara dönüşecek. Ağır hasarın imkanlarından faydalanabilmenin yolu açılacak. Bu çalışmalar yakın süreçte başlayacak. Evleri orta hasarlı olan, kendi binasını kendi yapmak isteyenler vatandaşlar, bina sakinleriyle oturup anlaşacak. Muvafakat verecekler. Müteahhitle anlaşacaklar. Krediden faydalanacaklar, belediye harçlarından muaf olacaklar." dedi.

AĞIR HASARLI BİNALAR İÇİN 'RİSKLİ YAPI RAPORU' ALINMASI GEREKİYOR
Başkan Şerifoğulları ayrıca, ağır hasarlı binaların kentsel dönüşüm imkanlarından faydalanması için, 'Riskli Yapı Belgesi' alınması gerektiğini söyledi.
Şerifoğulları, "Ağır hasarlı binaların, şehir merkezinde TOKİ tarafından yapılamayan yerler için kentsel dönüşüm imkanlarından faydalanabilmeleri adına, yıkımlar yapılmadan önce Yapı Denetim Firmaları tarafından 'Riskli Yapı Belgesi' alması lazım. Yoksa o haklardan faydalanamayabilirler." diye konuştu.

"İHALESİ YAPILMIŞ HER KONUT KIŞ AYINA YETİŞECEK"
Başkan Şerifoğulları, TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan konutların yapım sürecine ilişkin değerlendirmede de bulundu.
İhalesi yapılmış her konutun kış ayına yetişeceğini ifade eden Şerifoğulları; "Sürsürü'deki, Mustafapaşa'daki konutların ihalesi yapıldı. Çalışmalar başlandı. TOKİ, her yapılan ihaleye 180-200 günlük bir süre veriyor. Müteahhitler de çok hızlı bir şekilde konutları yapıp teslimi noktasında çalışmalarını yapıyor. İhalesi yapılmış her konut kış ayına kadar yetişecek. 19 Bin konutun tamamı yetişir mi? İnşallah 30 Hazirana kadar Elazığ merkezde yapılacak bir çok konutun ihalesi yapılacak. Haziran ayında ihale yapıldığını düşünürsek Aralık- Ocak ayı gibi herkes yeni evine taşınacak." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR