Beni Kurtarın Demişti, Acı Haber Geldi

Kazakistan'da Kovid-19 hastalığına yakalanan, durumu ağırlaşınca Türkiye'den yardım isteyen Hasan Demirel, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Kazakistan'da Kovid-19 hastalığına yakalanan, durumu ağırlaşınca Türkiye'den yardım isteyen Hasan Demirel, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kazakistan'da restoran işletmeciliği yapan Elazığlı Hasan Demirel, Kovid-19 hastalığına yakalandı. Kazakistan'da bir hastanede tedavi altına alınan ve durumu ağırlaşan 38 yaşındaki Hasan Demirel, kardeşi aracılığıyla Türk makamlarına seslenerek, "Durumum çok kötü, beni kurtarın" çağrısı yapmıştı. Almatı kentinde bir haftadır tedavi gören Hasan Demirel'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

HÜKÜMETİMİZ ELİNDEN GELENİ YAPTI
Hasan Demirel'in ağabeyi Mehmet Demirel'in çağrısı üzerine Cumhurbaşkanlığının talimatı ile Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçağın Kazakistan'a gönderilmesi için izin çıktı. Uçağın havalanacağı saatlerde Hasan Demirel'in vefat haberi geldi.

Mehmet Demirel, yaptığı açıklamada, "Kardeşim 10 yıl evvel Kazakistan'da iş yeri açtı. Orada evlendi. 10 Yıldır Kazakistan'da yaşıyordu. Bir haftayı aşkın süredir Kovid-19 hastalığına yakalandı. Durumu ağırlaşınca orada bir özel hastaneye kaldırıldı. Durumu çok ağırdı. Kardeşimi Türkiye'ye getirmek için girişimlerde bulunduk. Sağlık Bakanımızdan, devletimizden destek istedik. Sağolsun devletimiz gerekli işlemleri hızlıca yaptı. Tüm imkanlar seferber edildi. Cumhurbaşkanımız ambulans uçağın Kazakistan'a gönderilmesi için onay verdi. Onay çıktıktan yarım saat sonra kardeşimin ölüm haberi geldi. Başımız sağolsun. Devletimize desteklerinden ötürü teşekkür ederim." dedi.

CENAZESİ CUMARTESİ GÜNÜ GETİRİLECEK
Kardeşinin cenazesinin Cumartesi günü Elazığ'a getirileceğini söyleyen Mehmet Demirel, "Sağolsun sayın valimiz bizimle yakından ilgileniyor. Cenazenin getirilme için gerekli yazışmalar yapıldı. Cenaze, Türk Hava Yolları uçağı ile Cumartesi günü Elazığ'a getirilecek." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR