Çarşamba söyleşilerinin konuğu, Bakan Yardımcısı Alpay oldu

Türk Edebiyat Vakfı'nın geleneksel olarak gerçekleştirdiği Çarşamba Sohbetleri programı bu hafta Faik İçmeli Moderatörlüğünde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ı ağırladı. Şuay Alpay programda da milli savunma stratejileri ve savunma hamlelerini anlattı.

Türk Edebiyat vakfı geleneksel çarşamba sohbetlerinde bu hafta Türkiye'nin Milli Savunma Stratejileri ve Savunma Hamleleri konusu ele alındı. Moderatörlüğünü Türk Edebiyat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve ELFED Onursal Başkanı Faik İçmeli'nin yaptığı söyleşi de Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye'nin son yıllarda savunma alanında yaptığı atılımlara, yerli ve milli savunma sanayisindeki gelişmelere ve bölgesel güvenlik stratejilerine dair bilgiler paylaştı.

Şuay Alpay Türkiye'nin 2004 yılı itibarı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde sivil savunma sanayide alanında şaha kalktığını ifade etti. 2002 yılında toplamda 1 milyar dolar savunma havacılık cirosunu 12 milyar dolara ulaştırdıklarını ifade eden Alpay, yerli savunma projeleri ile uluslararası arenada daha güçlü bir aktör haline geldiğine dikkat çekti.

Söyleşide konuşan Türk Edebiyat Vakfı yönetim Kurulu Üyesi ve ELFED onursal Başkanı faik içmeli, terörle mücadelede birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Programda ayrıca Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı da Türkiye'nin savunma sanayi alanında son dönemlerde iyi bir ivme kazandığını söyledi.

Bakmadan Geçme