CHP'den Hükümete Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Hükümete çağrıda bulunarak, koronavirüs nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Hükümete çağrıda bulunarak, koronavirüs nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Hükümeti'ne vatandaş olarak çağrıda bulunuyoruz.

Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta,telefon iletişime yüzde 50 indirim yapın. Çiftçiye motorini ve gübreyi ücretsiz verin. Esnafa borç değil, maddi destek sağlayın.

Şoför esnafımızın ve mağdur olan tüm esnafımızın bankalara olan borcu devlet tarafından ödensin. Asgari ücretten vergiyi kaldırın. Zor durumda olan esnafa sicil affı çıkarın.

Vatandaşa Evde kalın demek kolay.

Koronavirüs nedeniyle iş yerleri kapanan ve bu iş yerlerinde çalışan işçilerin maddi durumu hiç de iyi değil. Bu esnaflara ve çalışanlarına kira yardımı ve gıda yardımı yapılmalıdır.

Kimsesiz ve yaşlı ailelere aralıksız gıda yardımı ve hijyen bakımı yapılmalıdır.

Elazığ da kapatılan Eski Devlet Hastahanesi, SSK,Hastahanesi ve Asker Hastahanesinin acilen açılması zarureti doğmuştur. Bölge esnafı bakımından ve Hemşehriletimizin sağlığı ve Sağlık Kuruluşlarına daha kolay ulaşması bakımından açılması zaruri hale gelmiştir. Yada bu hastahanelerin Fırat Üniversitesine devredilerek tedavi amaçlı bazı sağlık bölümlerinin burada açılmasının önü açılmalıdır.

Hükümet evde kal demek yerine Vatandaşı evde Tut'mayı başarabilirse Dünyanın ve ülkemizin başına musallat olan Koronavirüsten en kısa zamanda ve az bir zayıyatla kurtulmuş oluruz."

Bakmadan Geçme