Ciddi Mühendislik ve Uygulama Zafiyetleri Tespit Edildi

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve hasar gören yapılarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri tespit edildi.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve hasar gören yapılarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri tespit edildi.

Türkiye Hazır Beton Birliğinin 33. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Elazığ depreminin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

İLKEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLMİŞ

Hazırladıkları inceleme raporu hakkında bilgiler veren Yavuz Işık, 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve hasar gören yapılarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri tespit ettiklerini vurguladı.

Işık, “THBB olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hasar görmüş yapılarda detaylı inceleme yaptık, hasar nedenlerini teknik olarak araştırdık. Yıkılmış veya ağır hasar almış binaların ayrıntılı incelenmesi ve alınan numunelerin deneye tabi tutulması sonucu hazırladığımız Rapor, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton ve standartlara uymayan donatı çeliği kullanımının Elazığ Depremi'nde yıkıma neden olduğunu ortaya koydu.” diye konuştu.

TÜRKİYE HAZIR BETON BİRLİĞİ

Türkiye Hazır Beton Birliği hakkında bilgiler de veren Işık, "Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 1988 yılından bu yana güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için, standartlara uygun beton üretilmesi, standartlara uygun beton uygulamaları için, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde yüksek dayanım sınıflarında ve dayanıklı beton kullanılması için uğraş veren mesleki bir kuruluştur. 1991 yılından beri Avrupa Hazır Beton Birliğinin (ERMCO) de tam üyesi olan THBB'ye üye olacak şirketlerin bütün hazır beton tesislerinde standartlara uygun üretim yapılması, THBB Kalite Güvence Sisteminin (KGS) sürekli habersiz denetimlerine tabi olunarak KGS Uygunluk Belgesi alınması, uygun laboratuvar bulunması, teknik, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, yasal ve etik kriterlerin eksiksiz yerine getirilmesi zorunludur." şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR