Dev Fabrika Ne Zaman Açılacak?

Koronavirüs nedeniyle tüm yatırımların durma noktasına geldiği bu dönemde Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka'nın Elazığ'da başlattığı tekstil fabrikasının yapımı tamamlanma aşamasına geldi.

Haber: Vedat Yetik
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, Elazığlı yatırımcıyı durduramadı.

Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka tarafından Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen tekstil fabrikasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Saka Tekstil Fabrikasında birinci etap çalışmaları tamamlandı. İkinci ve üçüncü etap çalışmaları da aralıksız sürüyor. 51 Bin M2 alanda inşa edilen fabrikanın 2020 yılı Aralık ayında hizmete açılacağı belirtildi.

SAKA: "GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"
Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yaptığı açıklamada, "Memleketimizde yakın zamanda bile deprem oldu. Bu depremde biz yatırımımıza devam ettik. Zerre kadar bir aksaklık olmadı. Onunla birlikte Koronavirüsle dünya mücadele veriyor. Tabi bundan herkes etkilendi. Ama biz bu süreçte yatırım çalışmalarımızı iki katına çıkardık. Gece gündüz çalışıyoruz. Şuanda inşaat olarak birinci etabımız makina parkurlarıyla entegreli bitmiş durumda. İkinci etabımız da prefabriklerimiz bitmiş durumda. Üçüncü ve dördüncü etabımız da şuanda soket çalışmalarına başlandı." dedi.

SAKA: "2020 ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILACAK"
Ramazan Saka, Fabrikanın açılış tarihini de açıklayarak; "2023 yılında entegre tesisimizin komple bitmesini hedefliyorduk. Ama biz bunu 2020 yılının 12. ayına aldık. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu eseri, bu değeri çok kısa zamanda kazandıracağız." diye konuştu.

SAKA: "3.500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Saka, "Biz okyanusu geçtik. Şuanda devreye alma montajları devam ediyor. Bununla birlikte inşallah hep birlikte açılışını yapacağız. 3.500 istihdamımız, 150 Milyon Dolar ihracatımız olacak burada. Şuanda aksayan hiçbir şey yok. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

ARSLAN: TÜRKİYE TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE MUAZZAM İVME YAKALAYACAK
Fabrikadaki çalışmaları inceleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, "Korona 19 sonrası özellikle tekstil ve konfeksiyon sektöründe Türkiye'de çok büyük bir gelişme bekliyoruz. Avrupa ve Amerikalı tedarikçilerin ürünlerini artık Çin'de değil de Türkiye'de yaptırmaları söz konusu. Türkiye bu konuda daha güvenli bir ülke görülüyor. Hem lojistik hizmetleri hem maliyetler hem de güvenilebilirlik ve sürdürülebilirlik olması açısından inşallah Türkiyemiz tekstil ve konfeksiyon sektöründe çok muazzam bir ivme yakalayacak" dedi.

ARSLAN: "İÇME SUYU KALİTESİNDEKİ SUYLA KUMAŞ BOYAMASI YAPILACAK"
Saka Holding tarafından Elazığ'da kurulan fabrikanın da bu süreçte önemli bir görev alacağını belirten Arslan "Ramazan Bey, yaklaşık 1,5 yılı aşkın bir zamandır Elazığ'da Türkiye'nin en modern, en büyük tesisini inşa ediyorlar. Fabrikada boyama en güçlü oldukları kısım. 120 tane makinanın imalatı bitmiş. İnşaat biter bitmez montajı gerçekleşecek. Boyama kısmında da inşaatın ve makinaların tamamen montajı tamamlanmış. Şuanda devreye alma aşamasında. Endüstriyel otomasyonla çalışacak tamamen ful otomatik sistemle çalışacak. Bu tesis, suyu ozanlayarak içme kalitesindeki suyla kumaş boyaması yapacak. Türkiye'de bu bir ilktir. Antibakteriyel boyama yapabilecek bir tesis. Koronavirüs nedeniyle çevre ve sağlık çok önemli olacak. Giydiğimiz kullandığımız tüm ürünlerde bakteriye ve virüse karşı dezenfekte olabilen ürünler çok öncelikli olacak. Bu tesis de bu altyapıya sahip. Bu gerçekten çok değerli. Ramazan bey ufkunu işine yansıttı." diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR