Efe: Riskli yapılar bir an önce denetlenmeli

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan elazığ Barosu Başkanı Avukat Melih Efe, komşu illerdeki muhtemel depremlerin de göz önüne alınarak Elazığ'daki yapıların acilen değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ Barosu Başkanı Avukat Melih Efe, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ'da da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Malatya'da meydana gelen depremin Elazığ'ın ciddi bir deprem riski altında olduğunu yeniden gözler önüne serdiğini ifade eden Baro Başkanı Melih Efe açıklamasında; “Bilim insanları ve uzmanlar, önümüzdeki günlerde Elazığ iline komşu diğer illerde de şiddetli depremlerin oluşabileceği ihtimaline dikkat çekmektedir. Bu durum, ilimizdeki yapıların da acilen değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Bu bağlamda, Elazığ Barosu olarak, belli bir yaşın üzerinde olan binalarda resen hasar tespitinin acilen yapılması konusunda yetkili mercilere bir çağrıda bulunuyoruz. Belirli bir yaşın üzerindeki binalarda resen hasar tespiti zorunlu hale getirilmelidir. Deprem sonrası yapılacak bu tespitler, olası risklerin belirlenmesi ve güçlendirme çalışmalarının başlatılması açısından hayati bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme