Ekonomide çarklar yeniden dönmeye başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 76 gündür kapalı olan bir çok sektör, 1 Haziran itibariyle faaliyetlerine yeniden başladı. İşletme sahipleri ve çalışanlar işbaşı yapmanın sevincini yaşadı. 

Haber: Vedat Yetik

Koronavirüs (Kovid-19 tedbirlerinden normalleşme sürecine girilmesinin ardından ekonomide çarklar yeniden dönmeye başladı.
Yaklaşık 2,5 ay devam eden Koronavirüs önlemleri dolayısıyla fabrikalar, kafeler, restoranlar, kreşler gibi pek çok işletme kapalı tutulmuştu. Normalleşme süreci çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Haziran'dan itibaren bir çok sektörde kepenkler yeniden açıldı. İşletmeler ve esnaflar hizmet vermenin mutluluğunu yaşandı.

ÇALIŞANLAR ALKIŞLARLA KUTLADI
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da normalleşme sürecinde birçok fabrikada makine çarkları yeniden dönmeye başladı.
Elazığ OSB'de faaliyet gösteren SMM Tekstil fabrikasında işbaşı yapan çalışanlar, alkışlarla bugünü kutladı.

ŞİMŞEK: "TEDBİRLERE UYARAK ÜRETİMİMİZİ SÜRDERECEĞİZ"
SMM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şimşek, fabrikada üretime başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "2,5 aydan sonra bugün itibariyle sosyal mesafeye uyarak ve bakanlığımızın almış olduğu tedbirleri de uygulayarak bugün itibariyle üretime başladık. Bu süreçte bize destek veren Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan'a teşekkür ederim. Hayırlısıyla, kazasız, belasız tam kapasiteyle bu ay sonunda üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.

ARSLAN: "İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ GÜNLERDEN BİRİ"
SMM Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, çalışanlara ve işletme yönetimine başarı dileklerini iletti.
SMM Tekstil fabrikasının Elazığ ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirten Arslan, "İş dünyası için önemli günlerden biri. Çalışmanın huzuru, çalışmanın kutsiyeti çok farklı. İnsanoğlu'nun en değerli özelliklerinden biri rızkını helalinden temin etmek. Bu değeri yeniden kazanabilme iş dünyası için çok önemli. Çalışanlarımız için çok önemli. SMM Tekstil de ilimizde yüksek istihdam oluşturan, yurt dışına yaptığı ürünleri satan, ilimize, ülkemize katma değer oluşturan büyük firmalarımızdan biri. Bugün burada mutluluk var. Huzur var. Bunun tarifi çok zor. bu insanlar alın teriyle ailelerinin geçimini temin ediyorlar. Bu kadar güzel ve modern bir tesiste emek gösteriyorlar. hepsinin ellerine ve emeklerine sağlık. Rabbim, sağlıkla, huzurla, mutlulukla çalışmayı nasip etsin. Daha nice çalışanlarımız bu tür mekanlarda, iş yerlerinde üretsinler. Ülkelerine, şehirlerine, ailelerine katkıda bulunsunlar. İsmail beyler de Kovid-19 sürecinde çalışanlarının yanlarında oldular. Onların sağlıklarına öncelik verdiler. Kendi ürettikleri maskeleri ilimizdeki bir çok kurumumuza bedelsiz olarak dağıtarak ilimiz çok güzel hediyeler verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

ARSLAN: "AÇIĞI KAPATMAMIZ LAZIM"
Bundan sonraki süreçte yapılması gerekenlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan; "Bundan sonraki süreçte Elazığ iş dünyasına düşen göre şudur; Bütün tedbirleri alarak, önce sağlık diyerek çalışmaya, üretmeye var gücümüzle devam etmek. Bir açığı kapatmamız lazım. 2 ay burada üretim olmadı. Bundan dolayı tabiki iş akışlarında problemler var. Alınan siparişleri yerine teslim etmede problemler var. Ben de burada çalışanlardan bir ricada bulunuyorum. Daha fazla gayret göstererek bu açığı el birliği ile kapatalım." diye konuştu.

ARSLAN: "NORMAL YAŞANTIMIZA DEVAM EDELİM"
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, normalleşme süreci kapsamında faaliyetlerine başlayan hizmet sektöründeki işletmeleri ve esnafları ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret eden Başkan Arslan, "1 Haziran itibariyle Kovid-19 sonrası restoranlarımız, kafeteryalarımız da hizmet vermeye, müşteri kabul etmeye başladılar. Özellikle bu alanda çok ciddi bir istihdamımız var. Türkiye ekonomisinin yüzde 40-45'lik bir oranı hizmet sektörü üzerinde yürüyor. Elazığımızda bu oran yüzde 60'lara yakan. Bunun için insanlarımızın normalleşme süreciyle birlikte gündelik hayatlarına devam etmesi çok büyük önem arz ediyor. Bu alanda işyerlerimizde çalışan insanlarımızın işe devam etmesi, buradaki yatırımcıların yeniden para kazanıp onların istihdamına vesile olması, kira ödemesi, ekonomideki çarkların dönmesi son derece önemli. Normal yaşantımıza devam edelim. Sosyal mesafeye uyarak, hijyen koşullarına uyarak gündelik hayatımıza devam ettiğimiz sürece normalleşme süreci çok kısa olacaktır. Tabi bunların da temelinde işyerlerinde işletmecilerimiz, çalışanlarımız her türlü hijyen koşullarına dikkat edecekler. En ufak noktayı dahi atlamadan titiz bir çalışma gösterecekler: bununla birlikte sağlıklı, huzurlu gündelik yaşamımızı sürdüreceğiz. İnsanlarımız işine, aşına yeniden kavuşmuş olacak. Ben bu sürecin şehrimize, ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR