Elazığ'da sis bastırdı, göz gözü görmüyor

Elazığ'da akşam saatlerinde sis etkisini gösterirken sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji ise bölge geneli için sis, buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Elazığ'da akşam saatlerinde sis etkisini gösterirken sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji ise bölge geneli için sis, buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Elazığ'da 5 gündür ara ara sis etkisini gösteriyor. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan sis, bugün gün batımı ile etkisini daha fazla arttırdı. Kent merkezi ve ana yollarda göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü kentte vatandaşlar yürümekte bile zorluk çekti. Yollarda ilerleyeme çalışan sürücüler de zor anlar yaşadı. Araçlar sis arasında kaybolurken, sürücüler yavaş ve araçlarının dörtlülerini yakarak seyretti.

Sürücülerden İbrahim Ata, yoğun sisten dolayı görüş mesafesinin yer yer sıfıra kadar indiğini belirterek, “Normalde 2-3 metreden fazla gözükmüyor. Markete geldim ama zor bela gelebildim o da mecburen geldim. Arkadan gelen araç zaten fark etmiyor o yüzden dörtlü flaşörleri yakmak lazım. Çünkü görüş mesafesi çok kısa” dedi.

Vatandaşlardan Ali Demir ise, “Sis, aksam saat 17:00'dan sonra etkili oldu. Daha sonra daha da yoğunlaştı. Arabalar da çalışmıyor yürümeye çalışıyorum, zaten yolumu zar zor buluyorum” diye konuştu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde havanın az bulutlu olarak geçmesi, gün içerisinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.


HABERİN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ (ENGLISH TRANSLATION OF THE NEWS)

The fog is settled in Elazig, the eyes are out of sight
Drivers had a hard time while the fog was showing effect in the evening in Elazig. Meteorology warned of fog, icing and frost for the whole region. It has been showing the occasional fog effect for 5 days in Elazig. Especially effective in the morning hours, the fog increased its effect more with the sunset today. It was blind to the city center and main roads. Citizens even had difficulty walking in the city where visibility dropped to zero in some places. Drivers who tried to move forward on the roads also had a hard time. As the vehicles disappeared into the fog, the drivers watched slowly and burning the quads of their vehicles. İbrahim Ata, one of the drivers, stated that the visibility range decreased to zero in places due to the intense fog, “Normally, it does not seem more than 2-3 meters. I came to the market, but I could hardly come, and he had to come. The vehicle coming from behind does not notice anyway, so we have to turn on the quad flasher. Because the visibility distance is too short, ”he said.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR