Elazığ Millet Bahçesi'nde son durum

Elazığ'da 30 bin 616 metrekarelik alanda yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Elazığ'da 30 bin 616 metrekarelik alanda yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor. 2019 Ocak ayında ihalesi gerçekleştirilen ve ardından yapım çalışmalarına başlanan Millet Bahçesinin önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
Hükümetin önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçeleri Elazığ'ın da aralarında bulunduğu 17 ilde yapılıyor. Elazığ'da eski emniyet müdürlüğü binası arazisine yapılacak olan Millet Bahçesi içerisinde şehitler anıtı, koşu ve yürüyüş parkurları, tematik bahçeler, çok amaçlı etkinlik alanı, seyir terasları, mesire alanı, meyve bahçesi, çocuklar için oyun alanı, tema bahçeler, öğrenciler için üretim bahçeleri ve millet kıraathanesi yer alacak.

435 METREKARELİK MİLLET KIRAATHANESİ
Elazığ Millet Bahçesi projesi içerisinde, 435 metrekarelik alanda millet kıraathanesi de yapılacak. Millet kıraathanesinin içerisinde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları olacak. 305 metrekare kapalı alanı, 130 metrekare terası olacak millet kıraathanesinde kitap okuyup ders çalışacak öğrenciler, internet ve ikramlardan yararlanabilecek.
Millet bahçesi içerisinde yer alan tematik bahçelerin bitkisel peyzaj tasarımında Lale, Sümbül, Güller, Mevsimlik Çiçekler ve yer örtücüler kullanılacak. Bin 300 metrekarelik alanda yansıtma havuzu yer alacak. Millet bahçesinin girişlerine yakın noktalarda ise 5 adet çeşme yapılacak.
Yaklaşık 8 Milyon TL'ye mal olacak olan Millet Bahçesinin yer teslimi olan 21 Şubat 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 140 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR