Elazığ'da ​​​​​​​Özel Okulda Maaş Krizi

Elazığ'da özel bir okulda 5 aydır maaş alamayan öğretmenler derse girmedi, okulda büyük kriz yaşandı.

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan Özel Boğaziçi Havacılık ve Teknoloji Koleji ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 5 aydır maaş alamayan öğretmenler bugün derse girmedi. Öğrencilerin durumu ailelerine bildirmesi üzerine çok sayıda veli okula geldi. Okulda yaşanan mağduriyete tepki gösteren veliler okul yönetimiyle görüşmek istedi. Veliler karşılarında muhatap bulamayınca İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk'ü arayıp konuyu iletti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULA GELDİ

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yardımcılarıyla birlikte okula geldi. Gürtürk, öğretmenler odasına geçerek velileri ve öğretmenleri dinledi. Gürtürk, yaptığı ilk açıklamada olayın çok sıcak olduğunu, gerekli incelemelerin başlatıldığını söyledi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Öğrenci velisi Mehmet Özdoğan yaptığı açıklamada, "Biz çocuğumuzu buraya havacılık koljinde okuması için gönderdik. Bize dediler ki çocuğunuz burada 4 yıl eğitim alarak havacılıkta kabin memuru ve pilot olması için belge verilecek. Bugün bize okulun kapandığını, öğretmenlerin 5 aydır maaş almadığı söylendi. Biz de neler olduğunu öğrenmek için buraya geldik. Öğrencilerimiz şuan mağdur. Bu mağduriyetin çözülmesini istiyoruz" dedi.

İSTEYEN VELİLER NAKİL YAPABİLİRLER

Yapılan görüşmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğrenci velilerine seslenerek, "İsteyen velilerimiz öğrencilerini nakil yapabilirler. Ama sizden istirhamımız öğrencilerimiz yine okullarına devam etsinler. İleriki zamanda zaman neyi gösterirse bu konuda size bilgi vereceğiz. Burası resmi olarak açılmış bir kurum. Ruhsatı var. Mahallede duyduğunuz söylentilere inanmayın. " dedi.

OKULUN SATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Okulda bir süre devam eden kaosun ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Elazığlı İşadamı Halil Saraç'ın okul yönetimini devraldığı belirtildi.

EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDECEK

Okula gelen Halil Saraç, yaptığı açıklamada, "Geçen hafta biz görüşmeleri yapmıştık. Fiyat noktasında bir yere gelmiştik. Bugün böyle bir talihsiz olay oldu. Biz Elazığ'da ve İstanbul'da özel öğretim kursu olan bir şirketiz. Kendi bünyemizde Milli Eğitim bakanlığına bağlı 8 tane özel öğretim kurumumuz var. bu olayı duyunca hemen buraya geldim. şirketin devri Ocak ayının sonunda olacaktı. Ancak arkadaşlarla görüştük. Bugünden itibaren eğitim öğretim devam edecek. Hocalarımızla konuşacağız. Gerekli anlaşmaları yapacağız. Hiç kimse mağdur olmadan biz burada vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. bunda kimsenin şüphesi olmasın. Halkı beni çok iyi tanır. Elazığ'da ismi olan insanlarız. hizmette kimsenin şüphesi olmasın. Öğretmenlerin maaşı geçmişteki tüm ödemeleri yapılacak." şeklinde konuştu.

Sorunun çözülmesinin ardından veliler okuldan ayrılırken, okulda eğitim öğretime bir gün ara verildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR