Elazığ'da uyuşturucu operasyonu

Elazığ'da gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Elazığ'da gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, yaya olarak ellerinde poşetler ile bekledikleri görülen şüpheli 2 şahıs kontrol edilmek istendiği sırada poşetleri yere atarak kaçmaya başladı. Şüpheliler kısa bir kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Poşetlerde yapılan incelemede ise toplam 625 gr kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca, şahıslar hakkında koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kararları doğrultusunda, 20.00 ile 06.00 saatleri arasında park, meydan, yürüyüş, gezinti alanları vb. kamuya açık alanlarda dolaşmanın veya bulunmanın yasaklanmasını ihlal etmeleri sebebiyle de 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her birine 3.150 ₺ olmak üzere toplam 6.300 ₺ idari para cezası uygulandı.

Bir başka olayda ise, ikametinde uyuşturucu madde bulundurduğu belirlenen bir şahsın adresine gerçekleştirilen operasyonda, 2 ayrı paket içerisinde 3 gr esrar maddesi ile biri kurusıkı diğeri ise ruhsatsız olmak üzere 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve bu silahlara ait toplam 42 adet mermi ele geçirildi.

2 ŞAHIS TUTUKLANDI
Ayrıca, Narkotik ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında son iki hafta içerisinde yapılan çalışmalarda; uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 4 şahıs yakalanmış olup bu şahıslardan 2'si çıkarıldıkları adli mercilerce Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi. Uyuşturucu kullandıkları belirlenen 17 şahsa da Uyuşturucu Madde Kullanmak Suçundan gerekli adli işlemler yapıldı. Uygulamalar esnasında şahısların yapılan üst aramalarında ise 19 adet uyuşturucu özelliği olan sentetik ecza hapı, 10 gr metamfetamin, 2 gr toz esrar ve 866 gr da kubar esrar maddesi ele geçirildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR