Elinin hamuruyla erkek işine karışmayın demişlerdi

'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' deyimini tarihe karıştıracak bir yaşam hikayesi daha ortaya çıktı. 

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'da Tarım Orman İl Müdürlüğünün düzenlediği kurslarda eğitim alan 3 kız kardeş, yıllar sonra koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmayan babalarının bağ ve bahçe işlerini yaptılar.

'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' deyimini tarihe karıştıracak bir yaşam hikayesi daha ortaya çıktı.

2017 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Kovancılar İlçesi Payamlı Köyünde açtığı meyve ağaçlarında budama ve toprak işleme kursuna katılan Aydın ailesinin genç kızları, yıllar sonra koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü babaları Ekrem Aydın'ın tüm bağ ve bahçe işlerini yaptılar.

Hülya Aydın, Miray Aydın ve Zeynep Aydın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün kursta verdiği Budama ve toprak işleme eğitiminde aldığı bilgilerle babaları Ekrem Aydın'ın bağlarını budadılar.

AİLESİ KURSA GİTMELERİNİ İSTEMEMİŞ
Aynı zamanda Üniversitede okuyan Hülya, Miray ve Zeynep kardeşler İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği kursa katılmak isteyince, aile büyükleri 'ne işiniz var elinizin hamuru ile erkek işine karışmayın' diye tepki göstermişler. Tepkilere rağmen kursu başarıyla tamamlayan Aydın Ailesinin kızları, yıllar önce aldıkları eğitimi bugün yaşanan zorlu süreçte tarla ve bahçede uygulamanın gururunu yaşıyorlar.

SAĞLIĞINIZ İÇİN SİZ EVDE KALIN BİZ YAPARIZ
Genç kızlar kursa katılmalarını istemeyen aile büyüklerine şu mesajı verdiler “sağlığınız için siz evde kalın biz yaparız” dediler.

Bakmadan Geçme