Girişimde Kadın Gücü projesinin Elazığ etkinliği yapıldı
TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla yürütülen Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında Elazığ'da 'İlham Buluşması' etkinliği düzenlendi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin kalkınma yolculuğunun ivme kazanması için kadınların ekonomiden siyasete hayatın tüm alanlarına katılması gerektiğini söylerken İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun ise kuruluş ilkeleri paralelinde; daha iyi, daha yaşanabilir bir dünya için, daha çok kadının ekonomik hayata katılmasının, kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesinin şartı olduğunu düşündüklerini ve çalışmalarını bu anlayışla sürdürdüklerini belirtti.
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların değişen ve dijitalleşen dünyada iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla düzenlenen Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında Elazığ'da ‘İlham Buluşması' gerçekleştirildi. Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, FIRATSİFED Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun başta olmak üzere kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve STK temsilcileri katılım gösterdi.
Prof. Dr. Yasemin Açık: “Bölgedeki göstergeleri iyileştirecek yatırımlara ihtiyacımız var”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, başkanı olduğu FIRATSİFED'in kapsadığı Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin sosyoekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Malatya ve Elazığ'daki ticari faaliyetlerin geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından sekteye uğradığını belirten Prof. Dr. Açık, Bingöl ve Tunceli için de yatırım alanı ile altyapı eksikliklerine dikkat çekti. Bölgenin gelişimi ve rekabetçiliğinin artması için sadece fiziksel yatırımların yeterli olmadığını söyleyen Açık, “Aynı zamanda sosyal sermayeye, insan kaynağına ve makroekonomik göstergeleri iyileştirici yatırımlara da ihtiyaç var. Bunun için de kamu ve özel sektör yöneticileri, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin multidisipliner bir yaklaşımla yoğun emek vereceklerine olan inancımız tamdır” dedi.