Gür, yeniden başkanlığa seçildi

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi 14. olağan kongresi gerçekleşti. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Vedat Gür, yeninden başkan oldu.

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi 15. Olağan Kongresi gerçekleşti. Sivil toplum örgüt temsilcileri ve emekli üyelerin katıldığı kongrede mevcut başkan Vedat Gür, tek liste ile seçime girerek yeniden başkan oldu.

Kongreye katılan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Ergün, “Ülkenin annesi ve babası olan emekli topluluğunu üzmeye kimsenin hakkı yoktur çünkü en yüce makamda sizsiniz. Bir ömür tükettiniz ülkenin kalkınması için ailenizi yaşatmak için. Bir emeklinin rahat yaşaması için dört çalışan olacak. Bugün en düşük emekli maaşı eğer o ilk günlerde olduğu gibi askeri ücretin yüzde 40 dahi üzerinde olursa en düşük emekli maaşının 24 bin lira olması gerekir” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, hayata geçirdiği projeleri anlattı. Gür, “Dönem dönem şubelere odalar tahsis edilerek bizlere bildirilir bizlerde sizlere mesaj yoluyla bildiriyoruz tabi ki bu yılda giden arkadaşlarımız veyahut gidecek arkadaşlarımız var bu da en güzel hizmetlerimizden biridir. Genel merkez binamız vardır o binada özellikle üyelerimizden Ankara'ya gittiğiniz zaman kapısı sonuna kadar açık olan gönülleri sizlere hitap edecek şekilde sizlerin ve çalışanların kaç kişi giderseniz gidin bedava yemek yiyip çıkabilirsiniz. Dört çeşit yemek yani ücret ödemeden emeklilerimize mahsus. Siz hepimiz biz yaşlı insanlarız çocuklarımız torunlarımız gelin olma evresindeler bunlarla da anlaşmalarımız vardır” ifadelerini kullandı.

İyi Parti İl Başkanı Habip yaşar ise genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek emeklilerin ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi. Yaşar, “Ben kurultayın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi emeklilerimiz içinde olduğu sosyal hayatın zorluklarını hep birlikte yaşıyoruz. Emeklilerimiz bu ülkenin temel taşıdır. Bu ülke için alın terini harcamış olan emeklilerimizin bugün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar hat safhadadır. Emekliler kendilerinin ve çocuklarının geleceği için mevcut şartlarda çok büyük bir sorumluluk çok büyük bir sıkıntı yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme