Havabulut: Esnaflarımız ekonomik sorunları aşamıyor

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, 'Elazığ halkı yerel halka destek olmalı' dedi.

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili açıklamada bulundu. Havabulut, özellikle son dönemde artan maliyetler ve azalan talep nedeniyle esnafların ciddi zorluklar yaşadığını belirtti.

Havabulut, esnafın ekonomik sorunları aşmakta büyük güçlük çektiğini ifade ederek, "Pandemi dönemi, ardından gelen ekonomik dalgalanmalar ve piyasadaki belirsizlikler, küçük esnafımızı derinden etkiledi. Artan kira giderleri, malzeme fiyatlarındaki yükseliş ve azalan müşteri talebi, esnaflarımızı adeta köşeye sıkıştırdı. Elektronik, fotoğrafçılık saatçilik cep telefonu teknik servis gibi sektörlerde faaliyet gösteren birçok esnafımız, işlerini devam ettirebilmek için büyük mücadele veriyor" dedi.

Sektördeki daralmanın sürdüğünü ifade eden Havabulut, “Fotoğrafçılık ve saatçilik gibi sektörlerde dijitalleşmenin etkisiyle müşteri taleplerinin azalmasının, esnafları ekonomik olarak daha da zor durumda bırakıyor” dedi.

"ESNAFLARIMIZA DAHA FAZLA DESTEK ŞART”

Ekonomik zorluklarla başa çıkabilmek için devletin esnaflara yönelik desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayan Havabulut, "Esnaflarımız ayakta kalmak için kredi ve desteklere ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, vergi yüklerinin hafifletilmesi, kira yardımları ve hibe programları gibi önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde, küçük esnafın işlerini sürdürebilmesi daha da zorlaşacaktır. Esnaflarımız, Elazığ'ın ticaretinin ve kültürünün önemli bir parçasıdır. Onların ayakta kalması, şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatının canlı kalması demektir. Bu nedenle sorunların çözümü için hep birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR