İl Sağlık Müdürlüğü yapılan çalışmaları paylaştı
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmaları paylaştı.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 7.6 ve 7.7 büyüklüğünde iki farklı deprem meydana geldi.
Meydana gelen depremin ardından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü yapılan çalışmaları aktardı.
“TÜM SAĞLIK TESİSLERİMİZE 109'U İL DIŞINDAN OLMAK ÜZERE TOPLAM 396 HASTA BAŞ VURUSU OLMUŞTUR “
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023 saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardından ilimizdeki kamu-özel tüm sağlık tesislerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Olası duruma hazırlıklı olmak üzere hastane yöneticilerimizle derhal iletişime geçilmiş, acil servisler ameliyathaneler ve yoğun bakımlarda kapasite arttırılmış, tüm sağlık personeli görev alanlarına çağırılmıştır. İlk anda ilimizde bir enkaz veya olumsuz durum olmadığı öğrenilmiş olup tüm sağlık tesislerimiz hazır duruma getirilmiştir. Yaşanan deprem nedeniyle ilimizdeki tüm sağlık tesislerimize 109'u il dışından olmak üzere toplam 396 hasta baş vurusu olmuştur. Bu başvuruların çoğunluğunu korku, panik, yüksekten atlama sonucu oluşan yaralanmalar oluşturmaktadır. Bu hastalardan 298'i taburcu edilmiş olup, diğer hastalarımızın tedavisi devam etmektedir. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 2. Depremden sonra 2 vatandaşımız göçük altında kalarak vefat etmiştir”
"ÇEŞİTLİ TIBBİ SARF MALZEME VE İLAÇ SEVKİ YAPILMIŞTIR”
“Sağlık Bakanlığımızın ve Sayın Valimizin koordinasyonu ile depremden etkilenen çevre illerimizin İl Sağlık Müdürleri ile iletişime geçilerek ihtiyaçlarına göre; Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman illerimize 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personel, 23 ambulans 2 UMKE aracı, 3 UMKE Lojistik aracı, 2 Sahra Hastanesi, çeşitli tıbbi sarf malzeme ve ilaç sevki yapılmıştır. Bununla birlikte Malatya ilindeki hastanelere gıda ve yemek yardımı yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Depremden etkilenen İllerimize Sağlık Bakanlığı ile sürekli iletişim halinde gerekli destekler verilmektedir. Malatya ilimizden özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Özel Hastanelerimize yatışları sağlanmıştır”
“BU DA ŞEHİR HASTANELERİNİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR”
İlimizde 2020 yılında ve bugün yaşadığımız depremlerde sağlık alt yapımızın güçlü olması, sağlık hizmeti sunmamızda elimizi oldukça güçlendirmektedir. Özellikle 2018 yılında ilimizde hizmete açılan Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin sismik izalatör sistemine sahip olması, deprem anında bile kesintisiz sağlık hizmeti sunmaya imkân sağlamış, personelimiz ve hastalarımızın kendilerini güvende hissetmeleri, sağlık hizmeti sunumunda önemli rol oynamıştır. Bu da Şehir Hastanelerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Yine köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Özel Hastanelerimiz depremde önemli rol oynamıştır. İlimizde mevcut tüm hastanelerin fedakârca çalışan yönetici ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür eder, Ülkemizde bir daha böyle acı olayların yaşanmaması temennisi ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” denildi.