Kanaat Önderi Hafız Abdullah Nazırlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 106 yaşındaki Elazığlı kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı, son yolculuğuna uğurlandı. 

Organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 106 yaşındaki Elazığlı kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı, son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Nazırlı için Elazığ merkez İzzetpaşa Camiinde cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Süleyman Soylu, Murat kurum, Adil Karaismailoğlu, il milletvekilleri, bürokratlar, merhumun yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, merhum için dua etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı'yı uzun yıllardır tanıdığını, Elazığ'a her gelişinde kendisini ziyaret ettiğini anımsattı.

106 YILLIK ÖMRÜNÜ KURAN'I KERİM'E ADADI
Merhum Nazırlı'nın ömrünü Kuran'ı Kerim'e adadığını ve binlerce hafız yetiştirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elazığ'da 25 Ocak'ta deprem konutlarının sahiplerine teslimi için geldiğimizde Hocamızı hastanede ziyaret ettik. O gün hastanede kendisini ziyaretimizde bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. Biz de tabi fevkalede bir durum olmadıktan sonra inşallah bizler bu görevi ifa edeceği, inşallah geleceğiz. Rabbim bu fırsatı bizlere lütfetti. Elhamdülillah bugün Hakka uğurlama merasiminde biz de burada bulunuyoruz. Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Binlerce hafızı yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz, Kitabüllahımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması her yiğidin karı değil. Bunu Asım kardeşimden (Abudllah Nazırlı'nın oğlu) dinliyorum, sabah namazından sonra başlar öğrenci yetiştirmeye. Akşam yatsıdan sonra tekrar aynı şekilde durmak yok sürekli yetiştiriyor. Böyle bir görevi ifa etmek gerçekten çok büyük bir fazilet erbabının işiydi. Onun için Abdullah Nazırlı hocam, daha önceki dönemlerde evinde de ziyaretlerimdeki hoş sohbetiyle kendisini dinlerdik. Eserlerinde de zaten bu hoş sohbet emarelerini gördük ve görüyoruz. Rabbim evlatlarıyla da bunun devamını nasip etsin. Gerek kız evlatlarıyla gerek erkek evlatlarıyla. Biz kendisinden hep hoşnut olduk. 106 yıllık ömür. Hastanedeki ziyaretimizde Hocamla birlikte onu konuştuk. Allah'a hamdolsun, bu ne hafıza. En ufak bir hafızada gerileme yok. Allah'ın ayetlerini 106 yılın sonunda hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor, bunları görünce 'bizim halimiz ne olacak' diye de kendi kendimize sorduk. Mekanı cennet olsun inşallah." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hafız Abdullah Nazırlı için Fatiha suresi okundu.

Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve cemaat Nazırlı'nın cenazesinin bulunduğu tabutu omuzladı.

Merhum Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenazesi Harput'taki aile mezarlığında toprağa verildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR