Kazım Kurt'tan Gürsel Erol'un siyasi başarısına dikkat çeken analiz

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bir televizyon programında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kurt, CHP içindeki teşkilat çalışmalarının önemini vurgulayarak, bu tür çalışmaların samimiyetle yapılmasının hem parti hem de siyasetçiler için olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Kurt, Gürsel Erol'un siyasi kariyerine dair örnekler vererek, “2015 seçimlerinde CHP Tunceli'de milletvekili kazanamadı. Ancak seçim 6 ay sonra yenilendiğinde Gürsel Erol, ‘Beni aday gösterin, kazanırım' dedi ve kazandı. Beş yıl sonra Tunceli'de seçim kazanmak kolay, fakat ‘Beni öyle bir ilden aday gösterin ki orada çalışayım' diyerek Elazığ'dan aday oldu. Sonuçta, 41 yıl sonra CHP Elazığ'dan milletvekili çıkardı. İkinci kez aday olduğu son seçimde ise ikinci milletvekilini az bir farkla kaybetti” şeklinde konuştu.

Bu değerlendirmesiyle Kurt, Gürsel Erol'un siyasi yükseliş yolculuğunu özetlerken, halkla birlikte siyaset yapmanın, halkın sorunlarına duyarlılığın ve gönüllere dokunmanın önemine de dikkat çekti.

Bakmadan Geçme