Kurudola Gölü, Keşfedilmeyi Bekliyor

Hazarbaba Dağı'nın Güneydoğu uzantısında, Elmasuyu ve Sürek Köy sınırları arasında  bulunan göl, konumu, doğal güzelliği ve muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor.

Elazığ'ın Sivrice İlçesinde Hazarbaba Dağının zirvesinde yer alan Kurudola Gölü, keşfedilmeyi bekliyor.

Hazarbaba Dağı'nın Güneydoğu uzantısında, Elmasuyu ve Sürek Köy sınırları arasında bulunan göl, konumu, doğal güzelliği ve muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor.

Hazarbaba Dağının 1900 metre rakımında bulunan 175 metre uzunluğunda, 125 metre enindeki göl, mavi suyu ve çevresindeki yeşil örtüyle görsel bir şölen sunuyor.
Hazar Gölünden yaklaşık 700 metre yüksekte bulunan Kurudola Gölü, yavru göl olarak da adlandırılıyor. Eşsiz güzelliği ile görenleri adeta büyüleyen Kurudola Gölü, bölgede yaşayan yaban hayvanlarının su ihtiyacını da karşılıyor.

Yüzyıllardır var olan ancak varlığını bugüne kadar hissettirmeyen Kurudola Gölü, doğa severler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

HEYELAN SONUCU OLUŞTU
Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet Şaşmaz, Kurudola Gölünün, Doğu Anadolu Fayı üzerindeki heyelanlara bağlı olarak gelişen bir göl olduğunu söyledi. Hazarbaba Dağı zirvesine yer alan Kurudola gölünün yüzyıllardır var olduğunu belirten Şaşmaz, gölün dipten kaynayan su ile beslendiğini kaydetti.

3 GÖL AYNI ANDA GÖRÜNÜYOR
Prof.Dr.Ahmet Şaşmaz, Kurudola Gölünün, konumu itibariyle bölgedeki en yüksek göl olduğuna dikkat çekti. Şaşmaz, "Kurudola gölü 1900 m yükseklikte, Hazar Gölü 1230 metre yükseklikte, Keban baraj gölü ise 850 m kotunda yer almaktadır. Bu üç doğal güzelliği Hazarbaba zirvesinden kademeli olarak izlemek mümkündür." bilgisini paylaştı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR