Milletvekili Erol'dan şok açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir televizyon programında Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kanal 23'te canlı olarak yayınlanan Gündem Özel Programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Elazığ gündeminin ilk sırasında yer alan Palu belediye başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Gürsel Erol, “Palu belediye başkanıyla ilgili yargı kararı 31 Mart'tan önce kesinleştirdi. 31 Mart'tan önce olduğu için artık onun belediye başkanlığı geçersizdir, ondan sonra en fazla oy alan belediye başkan adayına mazbatanın verilmesi lazım. Doğrusu budur. Bunun birçok örneği de var. Ben gerçekten MHP Elazığ teşkilatını anlamış değilim. Hakkını arayacaksın. Türkiye'de AKP'nin mağdur ettiği tek il Elazığ Milliyetçi Hareket Partisi il örgütü ve seçmenidir. Ben bunu MHP'lilere de söylüyorum. 24 Haziran seçimlerinde AKP'nin bütün milletvekili adayları diyorlardı ki biz 5-0 yapacağız. Ama bir ittifak vardı. AKP-MHP ittifakı. 5-0 AKP alacak derken MHP'yi yok sayıyorlardı. Yani benim ittifak partim buradan milletvekili çıkaramaz diyordu. Hatta ben birkaç defa ‘siz kendi ittifakınıza haksızlık ve saygısızlık yapıyorsunuz' dedim. Yani ‘5-0 alacağız derken Türkiye genelinde ittifak kurduğunuz partiyi Elazığ'da tanımıyorsunuz' dedim. Ben tepki verdim. O zaman MHP teşkilatı AKP'ye tepki vermedi. ‘Bizim de iddiamız var' demediler. Kendi tercihleridir. Ben buna bir şey diyemem. Ben bir siyasi tespit yapıyorum. Ben şunu söylüyorum; Cumhur ittifakında Türkiye'nin 81 il arasında en fazla mağdur edilen MHP seçmeni ve örgütü Elazığ örgütüdür. Çünkü burada AKP her şekilde MHP teşkilatını eziyor, yok sayıyor. Bunun takdiri MHP seçmeninin ve MHP örgütünündür. Kimsenin hakkını kimseye yedirmemek lazım. Bence Palu'daki belediye başkanını, belediye meclis üyeleri arasında seçilmesi doğru değildir. Burada bir hukuk gaspı vardır. Çünkü 31 Marttan önce AKP adayı ile ilgili yargı karar vermiştir. Onun adaylığı düşmüştür. Ondan sonraki belediye başkan adayı en fazla oy alarak belediye başkanıdır. Ben MHP Palu Belediye Başkan adayının haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Bu saatten sonra hukuki boyutta bunu tartışacak hiçbir şey yok. Çünkü YSK'nın verdiği karar yargıya açık değildir. Dava konusu edemezsiniz. Palu'da seçilecek yeni belediye başkanımıza da hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz." diye konuştu.

"MADENLE İLGİLİ YENİ BİR ÖNERGE VERECEĞİM"

Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesinde yaşanan heyelan riskiyle ilgili TBMM'de yeni bir önerge vereceğini, AK Parti Elazığ Millervekillerinden de bu önergeye destek vermelerini isteyeceğini söyledi.

"HERKES KENDİNİ SORGULAMALI"
Fırat Gazetesi tarafından yapılan ‘Sizce hengi milletvekilimiz daha başarılı?” şeklindeki anketi de değerlendiren Milletvekili Erol, “Tablo benim için iyi. Diğer milletvekili arkadaşlarımız için pek iç açıcı değil. Vatandaş kendi düşüncesini oraya aktarıyor. Ama ben şunu söyleyebilirim; birebir çok gerçekçi olmasa da bir kanaat uyandırıyor düşüncesindeyim. Yani herkes orada çıkacak sonuca göre kendini sorgulamalı.” dedi.

HALK KÜRSÜSÜ KURULACAK
Milletvekili Gürsel Erol, yarın saat 16:00'da 15 Temmuz Demokrasi meydanında halk kürsüsü kuracaklarını, vatandaşlara sesleneceklerini, sorun ve talepleri dinleyeceklerini söyledi. Erol, bütün Elazığlıları halk kürsüsüne davet etti.

Bakmadan Geçme