Orta hasarlı binalara ilişkin önemli uyarı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Alyamaç yaptığı açıklamada, 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören binaların hasar durumuna ilişkin itiraz sürecinin 17 Mart'a kadar devam edeceğini, itiraz süreci tamamlandıktan sonra kesinleşen ağır hasarlı binaların yıkılacağını, kesinleşen orta hasarlı binaların da güçlendirileceğini kaydetti.

"RESMİ AÇIKLAMALARI TAKİP EDELİM"
Orta hasarlı binalarla ilgili vatandaşların tereddüt yaşadığı tüm konuların ilgili kamu kurumları tarafından bilindiğini ve üzerinde hassasiyetle çalışıldığını belirten Alyamaç, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yönetiminde, Fırat Üniversitesi ve Elazığ Belediyesinin ortak çalışmasıyla çok önemli hazırlıklar yapılmaktadır. Çok yakında bu çalışmalar tamamlandığında akıllardaki tüm soru işaretlerinin cevap bulacağına emin olabilirsiniz.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak olan açıklamaları takip edelim ve başkalarının yorumlarına lütfen itibar etmeyelim." dedi.

"İZİN ALMADAN GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPMAYIN"
Orta hasarlı binaların güçlendirilmesinin basit bir onarım olmadığına dikkat çeken Alyamaç, güçlendirme projesinin hazırlanması ve güçlendirme uygulamasının belediye iznine tabi olduğunu vurguladı.
İzin almadan herhangi bir güçlendirme çalışmasının yapılmaması gerektiğini ifade eden Alyamaç, "Projesi hazırlanmadan, belediyeden ruhsat alınmadan, yapı denetim firmaları kontrol etmeden ve belediyeden iskân almadan, güçlendirme işleri yapılamaz. İzin almadan bu işleri yapsanız bile, resmi olarak yaptıklarınız hükümsüzdür. Yapılması gerekenlerin tamamı, Elazığ Belediyesi tarafından zamanı geldiğinde ilan edilecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Kamu Kurumlarımız gerekli açıklamaları yapmadan, evinizin güçlendirme işlemleri için herhangi bir kişiye veya firmaya ödeme yapmayınız. Vatandaşımızın mağdur olmayacağı en uygun güçlendirme modeli için Bakanlığımız yoğun bir gayret içerisindedir. Mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkililerin yapacağı açıklamanın sabırla beklenilmesini istirham ederim." ifadelerine yer verdi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR