Pertek Dut-İpek-Kerpiç Evler Çalıştayı gerçekleştirildi

Pertek Dut, İpek Ve Kerpiç Evler Çalıştayı, Pertek Çarşı merkezinde kurulan yerel ürün pazarı ve düzenlenen etkinliklerin ardından sona erdi.

Pertek Belediyesi ev sahipliğinde Pertek Dut – İpek – Kerpiç Evler çalıştayı 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalıştay için Türkiye ve Yurtdışı üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyen Pertek'e gelerek dut, ipek böcekçiliği ve kerpiç evler konularında çeşitli konferanslar düzenledi.

Çalıştay kapsamında ayrıca Pertekli kadınların ürettiği ürünlerin yer aldığı yerel ürün pazarı kuruldu. Pertek Çarşı Merkezinde kurulan yerel ürün pazarında kadınlar tarafından üretilen el işi ürünler ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantlar yer aldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca yerel sanatçılar tarafından konser verilirken, yerel şairler tarafından da şiir dinletisi gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ise öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahnelendi.

Etkinliklerde konuşan Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, çalıştay kapsamında oldukça kıymetli bilgiler elde ettiklerini söyleyerek, ilçelerinde her türlü üretimi desteklemeyi sürdüreceklerini kaydederken, “Dezavantajlı grupların ürettikleri ürünleri burada sergiliyoruz. Dün kıymetli hocalarımız dut hakkında bize bilgi verdiler. Şunu öğrendik ki biz altının yani cevherin üzerinde yatıyoruz. Fakat bunu tam değerlendiriyoruz. Hocalarımız vatandaşlarımızı bizleri bilgilendirdi. Bizde bundan sonra ki vatandaşlarımıza bu konuda desteklerimizi sağlayacağız ve bu ürünlerini pazarlayabilmeleri, kendilerine ekonomik bakımdan katkı sağlayabilmeleri için destekleyeceğiz” dedi.

Pertek dut ipek kerpiç evler çalıştayı kurul başkanı Özlem Gültekin, çalıştay ile ilgili bilgiler vererek, çalıştay sürecinde kendilerine destek olan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme