Şeker-İş Sendikası'ndan iş bırakma eylemi 

Elazığ Şeker İş Sendikası Üyeleri, Şeker Fabrikası önünde oturma eylemi düzenledi. Eylemde konuşan Şeker İş Sendikası İdari Sekreteri Hüseyin Kaykaç, ülkede gelir adaletinin bozulduğunu söyleyerek, işçi ücretlerine zam istedi.

Elazığ Şeker İş Sendikası, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun eylem kararına katılarak, şeker fabrikası önünde bir araya geldi. Şeker fabrikası önünde bir saatlik iş bırakma ve oturma eylemi yapan işçiler, enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini ifade ederek haklarının iyileştirilmesini talep etti.

Eylemde konuşan Elazığ Şeker İş Sendikası İdari Sekreteri Hüseyin Kaykaç, mevcut ekonomik şartların işçileri ve işçi emeklilerini zor durumda bıraktığını belirterek, ülkede gelir adaletinin hızla bozulduğunu kaydetti.

Kaykaç: “elektriğe, doğalgaza %38 zam geldi. Önümüz kış işçi ve emekli kışın nasıl geçinecek. Sıkıntıdayız. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu. Asgari ücretin açlık sınırı altında olduğu, en düşük emekli maaşının asgari ücretten de aşağı olduğu bir toplumun huzuru nasıl tesis edilebilir.” Dedi.

İşçinin emeklilik güvencesi olan kıdem tazminatının mevcut şartlarda hiçbir değeri kalmadığını dile getiren Kaykaç, Kıdem tazminatı tavan miktarının bürüt asgari ücretin 7,5 katı olması gerektiğini ifade ederek: “geçimini emeği ile sağlayan işçilerin emeklilik döneminde önemli bir güvencesi olan kıdem tazminatıdır. Geçmiş dönemde işçiler kıdem tazminatıyla bir ev alabilmekteydi, çocuklarını evlendirebilmekteydi. Fakat bu sebeple yıllarca kıdem tazminatına her el uzatıldığında meydanlarda kıdemimize karışamazsınız dedik mücadele ettik yine edeceğiz. Kıdem tazminatının taban miktarı brüt asgari ücretin 7.5 katı olmalıdır.” Dedi.


ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR