Şerifoğulları: Vaatlerimi gerçekleştiremezsem siyaseti bırakacağım

Elazığ Belediye Meclisinde kabul edilen 617 Milyon TL'lik 2020 bütçesi AK Parti ve İyi Parti Gurubu tarafından eleştirildi.

Haber: Vedat YETİK
Elazığ Belediye Meclisinde kabul edilen 617 Milyon TL'lik 2020 bütçesi AK Parti ve İyi Parti Gurubu tarafından eleştirildi.

ERGÜVEN: “BÜTÇE FAZLA ARTTIRILMIŞ”
Bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Hasan Ergüven, Belediyenin 2019 yılı bütçesinin 610 Milyon TL olduğunu hatırlatarak; “Bu rakam 2020 yılı için 660 Milyon TL'ye çıkarılmıştır. Bu da yüzde 10 artış demektir. Dünyadaki ekonomik gelişmeler, ülke ve şehir ekonomisi göz önünde bulundurulduğunda Elazığ Belediyesi 2020 bütçesinin biraz fazla arttırıldığını düşünüyorum.” dedi.
Bütçede kültür ve sosyal İşler müdürlüğüne verilen payın yetersiz olduğuna dikkat çeken Ergüven, “Sonraki yıllarda belediye bütçesinde kültür ve sosyal işler müdürlüğüne daha fazla pay ayrılarak sosyal refah belediyecilik anlayışı daha üst seviyelere çıkarılmalıdır.” şeklinde konuştu.

KOÇ:”2020 BÜTÇESİ SAĞLIKLI DEĞİL”
İYİ Parti Grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Gültekin Koç ise Elazığ Belediyesi'nin 2020 bütçesinin sağlıklı olmadığını vurgulayarak “Belediyenin 2020 bütçe gelirleri 617 Milyon TL olurken, giderlerin de 660 Milyon TL olarak öngörülmesi bu bütçenin sağlıklı olmadığının bir göstergesidir. Bütçenin denkleşmesi için 43 Milyon Lira bir borçlanmaya gidileceği görülmektedir.” dedi.

“BU BÜTÇE İLE YATIRIM YAPAMAZSINIZ”
Elazığ Belediyesinin yüklü borcunu anımsatan Koç, “Elazığ Belediyesi büyük bir borç batağı içindedir. Açıklanan borç miktarı 618 Milyon TL'dir. Bu bütçe ile yatırım yapamazsınız. Hem borç ödeyeceksiniz hem yatırım yapacaksınız. Bu mümkün değil. Bunun için bir mucize gerek. Bu borçlarınızı ödeneği konusunda tek kelimeye rastlamadım.” diye konuştu.

“ELAZIĞ BELEDİYESİNİ BU HALE GETİRENLERE SÖYLENECEK SÖZÜMÜZ OLMALI”
Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette ki bu borçtan dolayı sizleri suçlamıyorum. Sözüm Elazığ Belediyesini 80 Milyon TL borçla devralıp 5 yıl sonra 618 Milyon TL ile sizlere devredenlere. Popülist politikalarla, israfla Elazığ Belediyesini bu hale getirenlere elbette söylenecek sözümüz olmalı.”

“BÜTÇENİN BÜYÜK BÖLÜMÜ PERSONEL GİDERLERİ OLARAK GÖRÜLÜYOR”
Bütçenin büyük bir bölümünün personel giderlerine harcanacağına dikkat çeken Koç, “Bu da gösteriyor ki aşırı derecede istihdam sağlanmış ve bütçe disiplinine uygulamıştır. Aşırı derecede şişirilen personel sayısı belediyeyi adeta bir çıkmazın içerisine sürüklemiştir. Siyasi rant heveslileri maalesef bugünkü durumu yaratmışlardır. 2020 Bütçesinden Yazı İşleri Müdürlüğüne bütçeden ayrılan pay 106 Milyon 940 Bin TL olarak öngörülürken, yatırımla ilgili bir müdürlük olan Fen İşleri Müdürlüğünün payı ise 107 Milyon Lira'da kalmıştır.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ELEŞTİRELERE YANIT VERDİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2020 bütçesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.
AK Parti ve İyi Parti Gruplarının eleştirilerini dikkate alacaklarını belirten Başkan Şerifoğulları, göreve geldikleri günden itibaren Elazığ Belediyesinde tasarruf tedbirleri aldıklarını anımsattı.

"TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULUYORUZ"
Şerifoğulları; "İlk uygulamamızda belediyeye ait makam aracına binmememizdi. Kendi aracımızı makam aracı olarak kullanmaya başladık. Bunun yanısıra belediye personelinin tamamına, mesai yapsın yapmasın mesai ücretleri ödeniyordu. Biz geldikten sonra çalışanla çalışmayan ayrımı yaptık. Çalışanın mesaisini verdik. Çalışmayanın mesaisini kestik. Yaklaşık aylık 700 Bin TL civarında tasarruf uyguladık. Kültür Müdürlüğü ile eleştiriler doğrudur. Belediye olarak ilimizdeki her türlü kültür ve sanat faaliyetine destek vereceğiz." dedi.

"VAATLERİMİ GERÇEKLEŞTİREMEZSEM SİYASET YAPMAYACAĞIM"
2020 Bütçesi ile projelerin uygulanamayacağı ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Şerifoğulları, şöyle konuştu: "Biz cesaretliyiz. Vaat ettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Yüzde 90 oranında geçirmediğimiz taktirde de ben siyaset yapmayacağım. Ben halkıma vaad ettiğim sözü tutmanın gayreti içerisinde olacağım. Zor şartlar altında da olsak bizler öz kaynaklarımızı artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Arsa üreteceğiz. Arsa satacağız. Merkezi Hükümetin bize çok fazla katkısı var. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'a geldiğinde 400 dönümlük arsa aldık kendisinden. B uda 400 Milyon Tl para demektir. Biz galericiler sitesini 7,5 Milyon TL'ye aldık, oradan 35 Milyon TL gelir bekliyoruz. Yine 2 ay önce getirdiğimiz otobüslerin satışıyla alakalı 35-40 Milyon Lira gelir elde edeceğiz. Gelir elde etmeye çalışıyoruz. İşimiz zor ama kolaylaştırmak yine bizlerin elinde." diye konuştu.

2020 YILI İLK ÇEYREĞİNDE ALTYAPI PROJESİNİ BAŞLATACAĞIZ
Seçim vaatleri arasında yer alan altyapı yenileme projesini hayata geçirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kaynak istediklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti: "100 Milyon Avro civarında bir kaynak talebimiz vardı. 500 Milyon Avro onaylanma aşamasında. İnşallah onaylandıktan sonra 2020 yılının ilk çeyreğinde ihalesini yapmayı düşünüyoruz. Altyapıyı yenileyebilirsek en önemli konulardan bir tanesi, bizi en fazla zorlayan konulardan bir tanesi. Tabi bir taraftan 618 Milyon TL borcumuz var. Bir tarafta sadece altyapıya harcayacağımız para 600 Milyon TL. Bir tarafta vaat ettiğimiz projelerimiz var. Biz hiçbir projemizi hayali hazırlamamıştık. Cesaretli gidiyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR