TÜRKİŞ'ten ülke genelinde eylem

Türk-İş yeni bir eylem kararı aldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Elzığ'da da işçiler işyerleri önünde basın açıklaması düzenledi. Elzığ garı önünde toplanan Demiryolu İş Sendikası üyeleri ekonomik krizin bedelini işçiler ödemesin dedi.

Bir süredir ücret ve vergide adalet, kamuda ücret dengesizliğinin giderilmesi ve taşeron işçi sorununun çözümü için bölgesel mitingler düzenleyen Türk-İş yeni bir eylem kararı aldı.

Türkiye genelinde mesai saati öncesinde işyerleri önünde basın açıklaması yapıldı. Elazığ'da Demiryol İş Sendikası Elazığ Garı önünde toplandı.

Demir Yol İş Sendikası Elazığ Temsilcisi Mesut Güzel toplumun büyük bölümünün geçim sıkıntısı ile mücadele ettiğini vurguladı. Ekonomik krizin bedelini işçilerin ödemeyeceğini ve bundan sonra meydanlarda olacaklarını söyledi.

Güzel, “Hayat pahalılığı, satın ama gücümüzdeki gerileme, vergi sistemi kamuda ücret dengesizliği, işsizlik gibi sorunları başta işçiler olmak üzere toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısı ile mücadele etmektedir. Yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek için 81 ilde basın açıklaması yaptık. Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya davet ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak bir sonuç alamadık. Sabırlı olmamız istendi ama bıçak kemiğe dayandı. bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüzbinler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini biz ödemeyeceğiz” dedi.

Açıklamadan sonra işçiler, Elazığ Garı önünde bir saat süreyle oturma eylemi yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR