Türkoğlu, FÜ Rektörlüğü'ne aday olduğunu açıkladı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Türkoğlu yaptığı açıklamada; “Köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesi'nin, ürettiği bilgiyi şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için ekonomik katma değere dönüştürülmesi vizyonu ile üniversite yönetimine talibim. Bu çerçevede, yarım asrı aşan birikimi ile Fırat Üniversitesi'nin üzerine düşen önemli görevlerden biri şehrimizin ve bölgemizin potansiyeli yüksek özelliklerini gün yüzüne çıkararak sanayiye ve topluma kazandırmaktır. Mühendislik alanlarındaki birikimi başta olmak üzere, Fırat Üniversitesi'nin artık bu birikimini içinde bulunduğu şehir ve bölge ile paylaşarak, çevresinde bir sanayi kümelemesi oluşturması gerekmektedir. Araştırma Üniversitesi niteliğimizden gelen proje kaynakları ile ilimiz başta olmak üzere yükte hafif pahada kıymetli ürünlerin geliştirilmesinde iş dünyasının ar-ge istekleri desteklenerek, ilimizin ekonomisinin güçlenmesi, nitelikli insan kaynağının şehrimizde tutulması ve istihdama katkı verilmesi üniversitemizin en önemli misyonları arasında olacaktır. Bu doğrultuda, üniversitenin ar-ge misyonu güncellenerek, üniversite-sanayi işbirliği ile ekonomik katma değer üretebilecek alanlarda ar-ge çalışmalarına öncelik verilecektir. Ayrıca, üniversitenin içinde bulunduğu toplum ve sosyal çevre ile bütünleşmesini sağlayacak ve paydaşlarının gelişimine yönelik faaliyetler, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecektir” dedi.

Türkoğlu; “Elazığ'ımızın tüm aktörleri ile bir kent vizyonu çalıştayı yapılarak, sanayi, sağlık, eğitim, gıda ve tarım, turizm, lojistik, yapay zeka ve dijitalleşme gibi alanlarda ortaya konulacak vizyon çerçevesinde, Üniversite sorumluluk almaktan çekinmeyecek ve bu şehrin emrinde olacaktır. Fırat Üniversitesi, belirlenecek sektörlerde gerek projelerin geliştirilmesi ve gerekse projelerin yürütülmesinde aktif görev alacaktır. Şehrin en üst düzey eğitim-öğretim kurumu olan Üniversitemizin Elazığ'ın geleceğine yön vermede söyleyecek bir sözü olmalıdır” şeklinde konuştu.

Türkoğlu; “Bütün eğitim hayatı ve yaşamı Elazığ'da geçmiş bu şehrin bir evladı olarak, uzun yıllardır gerek iş dünyası ve gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla yakın çalışmasından edindiği şehir kültürünü tanıma avantajı ile Elazığ'ımızın gelişmesinde ve kalkınmasında öncü rol alacak bir Fırat Üniversitesi için rektörlüğe talibim, bu misyonu benimseyen herkesten destek istiyorum” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. İBRAHİM TÜRKOĞLU KİMDİR?

1973 yılında, Elazığ'da doğdu. 1990 yılında Elazığ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü, 1994 yılında ise Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında Akıllı Sistemler, Yapay Zekâ ve Görüntü İşleme alanlarında 1996 yılında Yüksek Lisans, 2002 yılında ise Doktora çalışmalarını tamamladı. 2004-2005 yıllarında Balıkesir Ordu Donatım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda bilgi-işlem subayı olarak vatani görevini yaptı. Bilgisayar ve Kontrol Teknolojileri alanında 2007 yılında Doçent, 2014 yılında ise Yazılım Mühendisliği alanında Profesör unvanını aldı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasına danışmanlık yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bingöl ili Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) temsilciliğini 2015-2016 yıllarında yürüttü. Fırat Üniversitesinde, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Uzaktan Eğitim Merkez Müdürlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyeliği ve yöneticilikleri olup, Elazığ STK Platformunun 2017 yılında dönem sözcülüğünü de üstlendi. 1994 yılında Dumlupınar Üniversitesi'nde başlayan akademik yaşamına, Fırat Üniversitesinde devlet üniversiteleri arasında ilk kurulan ve kurucu bölüm başkanı olduğu Yazılım Mühendisliği bölümünde devam etmekte. Yurt dışında farklı ülkelerde, yapay zekâ ve akıllı sistemler üzerine ders vererek, bu teknolojilerin güncel uygulamaları hakkında sunumlar yapmaktadır. 250'yi aşkın bilimsel yayını, 5 adet kitap yazarlığı, 3 patenti bulunmaktadır. Yetiştirdiği çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden halen 6 profesör, 5 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi akademik unvanları ile yükseköğretime katkı sunmaktadır. İngilizce bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme