Ulu Cami yok olma durumuna geldi diyerek yetkilileri uyardı

Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, şehrin tarihi miraslarından biri olan Harput Ulu Caminin bakımsızlıktan yok olma durumuna geldiğini belirterek yetkilileri uyardı.

Haber: Vedat Yetik

Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, şehrin tarihi miraslarından biri olan Harput Ulu Caminin bakımsızlıktan yok olma durumuna geldiğini belirterek yetkilileri uyardı.

İlgili kurumlara defalarca bildirmesine rağmen camiyle ilgilenenin olmadığını ifade eden Muhtar Canpolat, sosyal medya hesabından adeta isyan etti.

Caminin içinin ve çevresinin içler acısı durumda olduğunu ifade eden Muhtar Demirpalat, "İlin Valisine, belediye başkanına, kültür ve Turizm Müdürüne, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne seslenmemiz lazım. Vakıflar Bölge Müdürlüğü sadece Napolyon gibi para para, başka bir şey yok. Kira almasını bilir, hizmet anlamında fazla bir şey yok. Harput Ulu cami bizler için çok önemli. Ulu Cami minaresini beyaz bir bezle kapladılar, bir pijama giydirdiler, biz söktürdük onu. Yıl 2020. UNESCO adayı olan Harput'ta, Ulu caminin içerisi içler acısı. Şadırvanın hali içler acısı. Caminin içerisi rutubet dolu. Saçak yok. Cami içerisi su alıyor. Caminin havalandırılması için açılır kapanır bir sistem olması lazım. Caminin bazı yerleri deforme olmuş. Boyalar kabarmış. Belediye ulu caminin çevresi ile ilgilenmiyor. Sayın Valimize sesleniyorum. Vakıfları biran önce harekete geçirin. Tarih yok olmak üzere. Allah rızası için bu ilin sahibi yok mu? Malatya Vakıflar Bölge Müdürüne defalarca telefon açmamıza rağmen 2-3 yıldır görmüş olduğunuz gibi Harput Ulu Cami yok olma durumuna geldi. Sayın Valimizin biran önce bu olaya el atmasını istiyoruz." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR