Yaşar: Elazığ'ın gündemi ekonomi olmalı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, gündeminde siyaset olan şehirlerin ekonomik olarak geride olduğuna dikkat çekerek, 'Bir şehirde gündemin ne olduğu çok önemli. Gündem ne kadar siyasetse ekonomi o kadar kötüdür. Gündem ne kadar ekonomiyse siyasete de o kadar az ihtiyaç var demektir. Elazığ'da da basınımızla yapmamız gereken ilk şey gündemin merkezine ekonomiyi almaktır' dedi.

Haber: Vedat Yetik
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ TSO'nun 2019 yılı değerlendirme ve 2020 yılı beklentileri toplantısında konuştu.
Başkan Yaşar, göreve geldikleri günden buyana şehrin menfaatlerini içinde barındıran tüm çalışmaların içinde olduklarını söyledi.
Bugünden sonra da aynı vizyonla bu şekilde hareket edeceklerini ifade eden Yaşar, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim üç temel görevimiz var. Birincisi üyelerimizin sorunlarını tespit etmek, ikincisi çözüm yolları üretmek, üçüncüsü de bu çözüm yollarını icraata dönüştürmektir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimize koymak istediğimiz vizyon; kenara çekilmiş, hedefleri olmayan, artık bazı şeylerden ümidini kesmiş bir şehir olan Elazığ'ın tekrar ulusal hedefleri olan, yeni vizyonu olan ve ekonomiyi merkeze almış bir şehir olmaktır." dedi.

"GÜNDEMİ SİYASET OLAN ŞEHİRLER EKONOMİK OLARAK GERİDE"
Gündeminin ilk sırasında siyaset olan şehirlerin ekonomik olarak geride olduğuna dikkat çeken Başkan Yaşar, "Bugün kahvehanelerde, lokantalarda, restaurantlarda, oturduğu yerde siyaset konuşan şehirlere bakın. Muşa, Hakkari'ye, Bitlis'e bakın; ekonomisi geride. Diğer yandan ekonomiyi konuşan şehirlere bakın; ekonomi önde. Yani bir şehirde gündemin ne olduğu çok önemli. Gündem ne kadar siyasetse ekonomi o kadar kötüdür. Gündem ne kadar ekonomiyse siyaset de o kadar az ihtiyaç var demektir. İhtiyaç yok diyemeyiz ama az ihtiyaç vardır. Şimdi Elazığ'da da basınımızla yapmamız gereken ilk şey gündemin merkezine ekonomiyi almak. Hem şehrimizin geleceği için hem de şirketlerimizin geleceği için bunu konuşmamız lazım. Şehirde siyaset her zaman ikinci gündem olmalı. Seçim dönemlerinde 6 ay öncesinde gündem alabilir ama seçim bitiyor biz önümüzdeki 4 yıl sonraki seçimleri şimdiden gündem yapıyoruz, ekonomi hep ikinci planda kalıyor." şeklinde konuştu.

"BASINA ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR"
Şehir gündemini belirlemede basın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Yaşar, şunları söyledi: "Burada basın ne yapmalı? Ekonomi sayfalarını arttırmalı. İnsanları iş konuşmaya teşvik etmeli. Çünkü basını yönlendiren basın. Kahvehanelerde iş konuşulmasını sağlamalı. Önemli başarı hikayelerini daha fazla sayfalarına taşımalı. İnsanlarımız bundan ilham almalı, etkilenmeli. Genç girişimcilerle ilgili, yatırımlarla ilgili, yen sektörlerle ilgili, dünyadaki trendle ilgili daha fazla yazı yazmalı. İnsanları motive eden yazılar yazılmalı.Basınla işbirliğine ihtiyacımız var. Bizi eleştirmeyin demiyoruz. Başarının iki yakıtı var. Biri eleştiri, biri rekabet. Hem rekabet, hem eleştiri ortamı oluşmadan enerjimiz olmuyor. Eleştiri ve rekabet bizim için bir enerji. Ama haklı eleştirişi, yapıcı eleştiri çok önemli. Çünkü hepimiz bu şehirde aynı geminin tayfasıyız. Görevlerimiz farklı ama hepimizin amacı aynı. Şehrimizin ali menfaatleri. Bu toplantının hem Ticaret ve Sanayi Odasının icraatlerinin değerlendirilmesi noktasında hem de basınla yapabileceğimiz işbirliği noktasında bir milat olmasını umuyorum."

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR