Anız Yakılması Yasaklandı

Elazığ Valiliği, kent genelinde anız yakılmasını yasakladı. 

Anız Yakılması Yasaklandı

Elazığ Valiliği, kent genelinde anız yakılmasını yasakladı. 

Vali Erkaya Yırık imzasıyla tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen tebligatta, toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, Elazığ il sınırları içerisinde anız yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Tebligatta şu ifadelere yer verildi: "Valilikçe hazırlanan eylem planı çerçevesinde ve valiliklerin sorumluluğunda kontrollü anız yakılmasına izin verilebilir hükmü ilimizde uygulanmayacak ve kontrollü anız yakılması dahil kesinlikle anız yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Bu duruma binaen 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20 Maddesinin (L) bendinde anız yakanlara 2020 yılında her dekar için 73,68 TL. İdari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır" hükmü uygulanacaktır.
13- İl imiz sınırları içerisinde, ikinci ürün ekilişi yapıldığından 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun,Ek -1 Maddesinin (Ek: 26/4/2006-5491/23 rnd) c bendinde " İkinci ürün ekilen yörelerde Valiliklerce hazırlanan eylem planı çerçevesinde ve valiliklerin sorumluluğunda kontrollü anız yakılmasına izin verilebilir "hükmü ilimizde uygulanmayacak ve kontrollü anız yakılması dâhil kesinlikle anız yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Ayrıca Valilikçe yayımlanan bu tebliğe aykırı hareket edenler hakkında adına tahakkuk eden cezalarla beraber, Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesine göre 2020 yılı için 392 (Üçytizdoksaniki TL) para cezası verilecektir."