Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş'ın katılımıyla açılacak

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP'li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ'da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu'nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş'ın katılımı ile yapılacak.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremde ağır hasar alan Yıldızbağları Ortaokulu’nun yeniden yapımını üstlenmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Yıldızbağları Ortaokulu’nun inşa süreci tamamlandı. Yeni eğitim döneminde öğrenci almaya hazır hale gelen ve adı Ankara Ortaokulu olacak okulun açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

MANSUR YAVAŞ ELAZIĞ’A GELECEK

Yapımı tamamlanan ve yeni eğitim döneminde öğrencilerine kavuşacak olan Ankara Ortaokulu’nun açılışı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla yapılacak. Yavaş Elazığ’a gelerek hem okulun açılış törenine katılacak hem de Elazığ’da ziyaret ve temaslarda bulunacak.

ÖRNEK BİR MUHALEFET ANLAYIŞI

Gürsel Erol’un çabası ve girişimleriyle biri Türkiye’nin en büyük eğitim kampüslerinden olmak üzere şehre deprem sonrası tam 3 okul kazandırıldı. Üstelik bu okulların yapımının tamamı muhalefete ait belediyeler tarafından üstlenildi. Bu durum Türkiye siyasi tarihine, muhalefetin sadece eleştiri ve öneriyle kalmayıp hizmetleri de hayata geçirmesiyle örnek bir tutum olarak geçti.

GÜRSEL EROL’DAN TEŞEKKÜR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise yapımını üstlendikleri 3 okuldan ilkinin tamamlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, diğer 2 okulun da en kısa sürede tamamlanacağını belirterek okulların yapımında katkısı olan başta İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler Şehit Polis Fethi Sekin ansına adlı sergi ’de görücüye çıktı.

Sergini açılışına Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Halk Eğitim merkezi Müdürü Kenan Tabar, Hastane başhekimi, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar kurum olarak yapılan çalışmalara değindi.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN