Arslan, sessizliğini bozdu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, yaptığı açıklamada 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ekonomi STK'larının ortak katılımı ile hazırlanan talep ve beklentiler raporunun takipçisi olduklarını ifade etti.

Arslan, sessizliğini bozdu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, yaptığı açıklamada 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ekonomi STK’larının ortak katılımı ile hazırlanan talep ve beklentiler raporunun takipçisi olduklarını ifade etti.

Hiçbir alanı ihmal etmeden rapor oluşturarak ilgili makamlara ulaştırdık…
Deprem sonrası ilimizde toplumun neredeyse tüm kesimlerini temsil eden STK temsilcileriyle ilin deprem sonrası hayatın normalleşmesi ve yaraların sarılması hususunda önceliklerini belirlediklerini ifade eden Başkan Arslan, “Yaşanan deprem felaketinden ekonomimizin en az zararla çıkması, çarkların yeniden dönmesi amacıyla İlimizde hiçbir kesimi ihmal etmeyecek şekilde talep ve beklentilerimizi 12 ana başlıkta topladık.
Raporumuz, sanayi kuruluşundan, ticarethanelere, küçük esnaftan, çiftçiye, memurdan, emekliye, öğrenciden işsize kısaca toplumu oluşturan tüm kesimlerin hayatlarına dokunacak şekilde deprem sonrası hayatın normalleşmesini hedefleyen talep ve beklentilerimiz ilgili STK’larımız ve konusunda uzman bir heyet tarafından oluşturulmuştur. Bu talep ve beklentilerinizin en üst düzeyde dile gelmesi ve ilgili muhataplara ulaşması noktasında da çalışmalarımızı yürüttük. 12 Maddeden oluşan taleplerimizin bütününü Sayın Cumhurbaşkanımıza raporda yer alan diğer başlıkları ise ilgili bakanlıklar ve muhataplarına ulaştırdık. Bu süreçte taleplerimizin hayata geçmesi için de takibimizi aralıksız sürdürmeye devam ettik. Hazırladığımız raporumuzu ilimiz yöneticileri ile paylaştıktan sonra da medyamız aracılığı ile kamuoyuyla paylaşarak tüm halkımızın bilgilendirilmesini sağladık.  Siyasilerle yaptığımız ön görüşmelerde ve özellikle Sayın Vekilimiz Sayın Metin Bulut’la yaptığımız görüşmede kendi ifadesiyle ‘Sayın Başkanım emeklerinize sağlık dosyada yer alan her maddenin takipçisi olacağız ve Sayın Bakanımıza ileteceğiz’ ifadelerinde bulunmuştur. 
Sonraki süreçte ise ilimizi ziyaret eden her bakanımıza dosyamız STK temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda takdim edilmiştir. Yine Sayın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Milli Güvenlik Toplantısında hazırladığımız dosyalı Sayın Cumhurbaşkanımıza bire bir takdim etmişlerdir.  
Geldiğimiz süreçte her bir talebimiz dikkatli çalışma isteyen önemli içerikleri olan taleplerdir. Öncelikle Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu taleplerimizin her birine toptan bütçe yönetimi anlamında onay vermesi gerekiyordu. Bizler de halen daha ilgili kurumlarla görüşmelerimizi ve iletişimimizi devam ettirerek sürecin bir an önce başlamasını takip ediyoruz” dedi.

Suskunluğumuz işleyen sürecin selameti içindir…
Şehrin yaralı ve dertli olduğunu katıldığı TV programında dile getirdiğini ifade eden Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, “Raporumuzun ilgili kurumlara takdiminin ardından katıldığımız TV programında raporun içeriği ile ilgili detaylara girmiştik. Çalışmalara ve görüşmelere de devam edeceğimizi ifade etmiştik. Şu anda bu süreç işlemektedir. Umuyoruz ki, bu taleplerimiz ilgili bakanlıklarda olumlu sonuçlanacak ve siz değerli medya kuruluşları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır. Umudumuz talep paketimizin maksimum düzeyde onay görmesi ve halkımızın istifadesine sunulması şeklindedir. Raporu hazırlayan Elazığ TSO’nun, Elazığ Ticaret Borsasının, bünyesinde 197 STK’nın bulunduğu Elazığ Sivil Toplum Platformunun, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifimizin hazırlanan raporda tezata düştüğü, yanlış ifade ettiği veya yanlış talep ettiği bir konu yoktur. Sessizliğimiz sadece sürecin yürümesinden ibarettir. Ve bu konulardaki haklılığımızdan bizim zerre kadar şüphemiz yoktur. Bizim amacımız Elazığ büyük bir felaket yaşadı bu felaketi en az hasarla atlatabilsin ve 2020 yılını en az hasarla geçirsin.
Tabi ki, 2020 yılından sonra şehirdeki bazı gelişmeler ve yeniden imarı ile birlikte yeni fırsatlar elbette olacaktır. Ama bu fırsatlara ulaşıncaya kadar esnafımız eleman çıkarmaya gitmeden veya üretimini, ticaretini durdurmadan faaliyetini sürdürsün. Bu bizim için çok önemli. Bu süreçte çok ciddi bir işsizlikle karşılaşırsak bunun bedeli il için çok ağır olacaktır. Bunu bu şehre yaşatmak istemiyoruz. Onun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından talep ettiğimiz Bağ-Kur ve SGK tabanlı çalışanların vergi yüklerinin hafifletilmesi üzerinde önemli durduğumuz bir destek unsuru olmuştur.”

Elazığ TSO ve Paydaşlarımızla birlikte haklı taleplerimizin takipçisiyiz…
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız ve birlikte yürüdüğümüz tüm paydaşlarımızın bu süreçteki sessizliği yanlış anlaşılmasın. Bizler taleplerimizde haksızlıktan dolayı suskun değiliz. Taleplerimiz tamamen haklı ve yerindedir. Kaldı ki, bu taleplerimizi sunduğumuz siyasilerimiz de raporumuzun haklılığını deklare etmişlerdir. Bu süreçteki sessizliğimiz sadece Bakanlıklar nezdinde taleplerimizin üzerinde yapılan teknik çalışmalara herhangi bir gölge düşürmeden teknik çalışmaların bekleme süreciyle ilgilidir. Bu durumu zaten TV programında da ifade etmiştim. Bir bekleme sürecimiz olacak, ilgili bakanlıklar nezdinde ilgili kanun maddeleri, yönetmelikler ve mevzuat çalışmaları çerçevesinde çalışmalar tamamlanacak ve kamuoyu ile paylaşılarak bu süreç başarıyla sonuçlanacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bakanlıklarımızın da bu konudaki özverili çalışmaları bizleri ümit var kılmaktadır. Ben kendilerine iş dünyamız ve tüm şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.