Ayaz: Tasarruf tedbirleri kamu müteahhitlerini zora sokacak

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendirdi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendiren, Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz "Kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir" dedi.

Hak ediş ödemeleri konusunda da bütçeden herhangi bir aktarım olmayacağının belirtilmesinin ilerleme oranı yüzde 75'in altında olan projelerin sürdürülmesini önemli ölçüde kısıtlayacağına vurgu yapan Başkan Ayaz, tasarruf tedbirleri paketinin kamuya iş yapan yükleniciler için ciddi sıkıntılar doğuracağını belirtti.

Ayaz, “İlan edilen tasarruf tedbirleri paketi, belirli bir gerçekleşme seviyesinin altındaki işlerin ödeneklerinin çıkmayacağı ve önümüzdeki yıllara erteleneceği şeklinde düzenlemeler içeriyor. Bu durumda, sabit fiyatla ve çok düşük fiyat farklarıyla iş yapan kamu müteahhitlerinin bu işleri devam ettirmesi mümkün değil” dedi. Açıklamasında, mevcut durumun kamu müteahhitlerini ekonomik açıdan büyük bir çıkmaza sürükleyeceğine dikkat çeken Ayaz, “Bir an önce meclisin, kayıtsız şartsız tasfiye hakkını yüklenicilere veren bir yasa çıkarması gerekmektedir. Aksi takdirde tasarruf yönergesi, bazı kamu müteahhitleri için ilan fermanı olacaktır” ifadelerini kullandı. Ayaz, kamu projelerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve yüklenicilerin mağdur olmaması için yetkilileri acil tedbirler almaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN