Bakan Kurum'dan Maden Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, heyelan riski nedeniyle gündemden düşmeyen Maden ilçesindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'dan Maden Açıklaması

Haber: Vedat Yetik
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iki günlük temaslarının ardından Elazığ’dan ayrıldı. 
Kurum, bugünkü temasları kapsamında İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. 

GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK
Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik çalışmaları Merkezinin Elazığlı gençlerin ve yurt dışından gelen öğrencilerin spor ve atölye eğitimleri alacakları bir buluşma noktası olacağını kaydetti.

VATANDAŞIMIZ NEREYİ İSTİYORSA YAPILAŞMAYI ORAYA YAPACAĞIZ
Bakan Kurum, açıklamasında afet bölgesi ilan edilen Elazığ’ın Maden İlçesindeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 
Kurum, “Maden ilçesinde heyelan sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusuydu. Yapmış olduğumuz tespitlerde 248 bin metre karelik bir alanda heyelan riski var. Bu alanda bulunan yaklaşık 300 vatandaşımıza ilişkin tebligatlarımızı yaptık. Maden ilçesinde heyelandan mağdur olan vatandaşlarımızı güvenli bir bölgeye taşımak için çalışmalarımızı başlattık. İki alternatif yerimiz var. Biri Maden merkezde diğeri de Gezin’de olmak üzere iki alternatif alan ürettik. Vatandaşlarımız bu iki alandan hangisini istiyorlarsa yapılaşma sürecini hızla yürüteceğiz” ifadelerine yer verdi.